Суспільство

Водію чернігівської маршрутки винесено вирок

Новозаводським районним судом м. Чернігова винесено обвинувальний вирок водію маршрутного транспортного автобусу марки «РУТА СПВ – 17».

Встановлено, що 24 січня 2018 року, близько «09» год. «00» хв., обвинувачений, керуючи мікроавтобусом, рухався в місті Чернігові по вулиці Любецькій зі сторони вулиці Ріпкинська в напрямку вулиці Івана Мазепи. Рухаючись у вказаному напрямку в районі будинку № 37 обвинувачений, проявив неуважність, не стежив за дорожньою обстановкою та її змінами, під час погіршення видимості, не дотримався безпечного інтервалу в результаті чого скоїв наїзд на стоячий тролейбус марки «ЗІУ-9 (682Г)», який перебував в попутному напрямку біля правого краю проїзної частини.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди 6 пасажирів мікроавтобуса та водій тролейбуса отримали тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля “Ниви” маршрутка влетіла в легковика (Фотофакт)

Лише у судових дебатах обвинувачений у потерпілих попросив пробачення. Суд заслухавши позицією прокурора, дослідивши дані, що характеризують особу обвинуваченого, визнав водія винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права обвинуваченому керувати транспортними засобами на 1 рік.

Враховуючи те, що потерпілі не наполягали на ізоляції обвинуваченого від суспільства та враховуючи, що обвинувачений має двох малолітніх дітей, звільнив обвинуваченого від відбування покарання із встановленням іспитового строку на 1 рік.

Чернігівська місцева прокуратура

 

Ще статті по темі

Back to top button