Суспільство

Через рік після вибухів на військовому арсеналі жителі Ічні мають невирішені проблеми

*Актуально

Депутати Ічнянської міської ради від партії «Наш край» Олена Бутурлим та Лариса Реус підтримують мешканців села Августівка та селища Дружба, які постраждали від вибухів на військовому арсеналі у жовтні 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ічня після «бомбардувань»: як відновлюється пошкоджений регіон

Уже рік депутати регулярно спілкуються із жителями населених пунктів, аби допомогти у вирішенні їхніх проблем. Люди обурені невиконанням або неякісним виконанням ремонтних робіт у їхніх будинках. Мешканці села Августівка стверджують, що після вибухів на військових складах їхні будинки обстежили комісійно, а згодом у документах з’явилися пояснення, що оселі з вини людей, які там проживають, мають занедбаний стан і неналежний догляд.

«Депутатів міськради залучили тільки, мабуть, до п’ятої комісії, що займалася допомогою постраждалим. Фракція «Нашого краю» не мовчить, ми ніколи не голосували і не будемо голосувати за чиєюсь вказівкою», – наголошує Олена Бутурлим. Вона переконана, що місцеві жителі і зараз потребують допомоги на відновлення своїх помешкань. «Але головне, щоб кошти виділялися прозоро, і реально допомогу отримали ті, хто її найбільше потребує», – наголосила депутат від «Нашого краю».

Як повідомлялося раніше, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. З прилеглих територій було евакуйовано понад 12,5 тисячі осіб, закрито повітряний простір у радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту. Уряд для подолання наслідків вибухів на військовому арсеналі поблизу Ічні виділив 100 млн грн, але приблизно 90 млн грн повернулися до держбюджету, оскільки їх не встигли освоїти. В Ічні та найближчих населених пунктах проведена операція з розмінування територія у радіусі 16 км від військового арсеналу.

Депутати рад різних рівнів від політичної партії «Наш край» долучилися до допомоги жителям постраждалих сіл.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button