Суспільство

Водний апокаліпсис: у Бобровиці відключили водопостачання

Відсьогодні місто Бобровиця сидить без води. Ні їсти зготувати, ні помитися, ні чаю попити. Такою бідою з ЧЕline поділилися жителі Бобровиці. Людей найбільше бентежить те, що ніхто не знає, як довго триватиме ця ситуація. Бо жодних роз’яснень із цього приводу немає.

«Докерувалися наші очільники. Міська рада не заплатила за електроенергію, борг понад 300 тисяч гривень. Тож водонапірну вежу відключили від електропостачання. Це справжня біда. Очільниця громади Тетяна Ковчежнюк пішла у відпустку, її заступник Василь Кучерина прикривається тим, що, мовляв, нехай виходить голова і вирішує питання», – розповіли жителі Бобровиці.

Наразі люди виходять зі становища так: ходять по сусідах, у кого є колодязі чи свердловини, і набирають воду, щоб було хоч чим ліки запити або в роті промочити. Скільки так людям ще мучитися, за їхніми словами, ніхто не знає.

Аби прояснити ситуацію, звернулися по коментар до Василя Кучерини.

Він розповів, що Віталій Загайний, перший заступник голови Чернігівської ОДА, про ситуацію вже знає. І нарікав на колізії спілкування із «Обленерго».

«Дзвониш в «Обленерго», їх нема, у відрядженні, ні з ким не з’єднують. А у нас РЕС приїхав і відрізав водонапірну вежу від водопостачання, бо комунальне господарство заборгувало гроші. Від вежі також живиться лікарня, якраз без води ковід-відділення.

Міська рада готова заплатити сьогодні ці кошти, але поки вони підуть на казначейство, потім – на комунальне господарство. Це два дні мине», – зазначив Василь Кучерина.

Він запевнив, що люди не кинуті напризволяще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопляні продажі: скільки на Чернігівщині заробляють на бульбі

«Це тільки кілька годин немає води. Ми займаємося, вода сьогодні буде в місті», – запевнив він.

Якщо міська влада контролює ситуацію, то виникає логічне запитання: як так сталося, що з’явився борг? Причому, люди кажуть, що він аж ніяк не місячної давності.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button