Суспільство

Volkswagen ID.4 Crozz Pure+: особливості, які варті уваги

Німецький автоконцерн відомий у цілому світі, його цінують за високу якість та довговічність автомобілів, а свій перший електрокар компанія випустила в 1980 році. З того часу з’явилося багато нових технологій, які дають змогу створювати сучасні, стильні та потужні автомобілі. Лінійка ID.4 від Volkswagen побачила світ у 2020 році. Згодом був презентований оновлений варіант повністю електричного авто. Спочатку Volkswagen ID.4 Crozz був доступний лише на китайському ринку. Однак із часом ситуація змінилася. Сьогодні машину можна придбати й в Україні.

Особливості електрокара від німецького автоконцерну

Volkswagen ID.4 Crozz Pure+ — це 5-місний кросовер. Модель випущена у 2023 році. Вона працює від одного електромотору. Потужність двигуна рівна 204 к.с., а крутний момент — 310 Нм. Авто здатне їхати з максимальною швидкістю в 160 км/год. Аби розігнатися від 0 до 100 км/год, автомобілю знадобиться лише 8,5 секунд.

Кросовер доповнений потужною батареєю місткістю 84,8 кВт. Завдяки такому рівню Volkswagen ID.4 Crozz Pure+ дає змогу подорожувати на великі відстані. Акумулятор забезпечує запас ходу в 600 км. Передбачене рідинне охолодження батареї. Поновити заряд можна на спеціалізованій станції. Модель відрізняється середніми розмірами. Багажник вміщає 512 л. Він дає змогу взяти із собою все, що необхідно для далекої подорожі.

Спереду встановлена незалежна підвіска МакФерсона. Вона забезпечує правильне розміщення коліс та м’якість ходу електротранспорту. Позаду використана незалежна багатоважільна підвіска. Модель доповнена колісними дисками з легкосплавного матеріалу. Використовуються два види гальм — передні вентильовані дискові та барабанні задні.

Сучасна мультимедійна система

У кросовера цифрова панель приладів. Вона дає можливість відстежувати швидкість та інші параметри. У центрі розміщений 12-дюймовий сенсорний LCD-дисплей. Завдяки підтриманню Android Auto на ньому можуть показуватися застосунки з вашого телефону. Під час руху вам не доведеться відволікатися на смартфон. Функція Hands Free дає змогу приймати дзвінки на гучномовці, що своєю чергою підвищує рівень безпеки. Об’ємне звучання забезпечують 7 динаміків, які розміщені в різних частинах салону.

На моніторі може відбиватися GPS-навігація. Модель також підтримує інтерфейс Bluetooth, що дає змогу під’єднати до неї мобільну техніку.

Високий рівень комфорту та безпеки

Виробники зробили все можливе, аби ви могли насолоджуватися подорожжю. Для цього Volkswagen ID.4 Crozz Pure+ обладнаний:

  • електроприводом сидінь;
  • клімат-контролем;
  • сенсором дощу;
  • круїз-контролем.

Електрокар також доповнений переднім та заднім парктроніком. Він дає змогу помітити виступи, бордюри та інші перешкоди. Модель передбачає можливість безключового доступу. Сидіння оздоблені екошкірою та тканиною.

Сучасні технології дають змогу гарантувати й високий рівень безпеки. Зокрема, у кросовері передбачено 6 подушок. Вони спрацьовують у разі зіткнення. Для маленьких пасажирів встановлюється дитяче крісло. Електрокар підтримує інтерфейс сидіння ISOFIX. Також передбачено низку систем:

  • контроль тиску в шинах;
  • утримання в смузі;
  • моніторинг втоми водія;
  • розпізнавання дорожніх знаків.

Автоматичне паркування не дозволить транспорту зрушити з місця з відчиненими дверцятами. Воно спрацьовує і за відстебнутого паска безпеки та вимкненого запалення. Volkswagen ID.4 Crozz Pure+ — це рішення для тих, хто цінує швидкість та комфорт.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button