Суспільство

Воїнів Чернігівщини відзначають орденом «Лицарський Хрест Добровольця» (Фото)

У Міському палаці культури проходить вручення народних відзнак – орденів «Лицарський Хрест Добровольця» воїнам Чернігівщини.

Нагородою відзначили 20 бійців, котрі пішли на фронт за власним бажанням до будь-якого з формувань. З них чотири добровольці нагороджені посмертно.

За словами одного з організаторів заходу, координатора ГО «Жіноча сотня самооборони Майдану» Чернігівщини Оксани Рубан, зараз дуже важливо не загубити і відзначити воїнів, які пішли на фронт першими — у 2014 році.

Більшість із них не знає, хто саме сьогодні отримає ордена, однак всі наголошують — народна відзнака куди цінніша за інші.

Церемонію нагородження розпочали виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання за загиблими воїнами АТО.

На сцені палацу триває святковий концерт за участю творчих колективів та виконавців з Чернігова і Києва, в тому числі артистів-волонтерів, які їздять на фронт підтримувати моральний дух бійців.

Як відомо, це вже друге вручення таких народних відзнак у Чернігові. Перша церемонія нагородження «Лицарськими Хрестами Добровольця» проходила в грудні минулого року. Нагадаємо, що захід проходить напередодні Дня українського добровольця, який відзначатиметься в Україні 14 березня.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button