Суспільство

Як готують поліцейських Чернігівщини до несення служби в ООС

Два тижні на базі Тренінгового центру ГУНП в Чернігівській області тривали збори спецпризначенців та приданих сил поліції. Сьогодні вони відправляться в ООС для несення служби на блокпостах.

Під час навчань поліцейські удосконалювали свої знання, вчилися оцінювати ситуації та обирати правильні рішення в екстремальних ситуаціях, що можуть виникнути під час проведення Операції об’єднаних сил для на Сході України.

До навчального плану входять тактична, вогнева, домедична підготовки, тактика самозахисту, методики особистої безпеки тощо.

— Велика увага приділяється фізичній підготовці. На заняттях разом з інструкторами з особистої безпеки Тренінгового центру поліцейські відпрацьовували вправи самострахування, подолання перешкод, оцінку правопорушника і вибір можливих прийомів фізичного впливу, примусове вилучення водія з автомобіля та інших місць з обмеженим простором, а також взаємодію з іншими поліцейськими під час затримання правопорушника, — повідомив заступник начальника ГУНП в Чернігівській області Віктор Шанський.

До речі, нещодавно Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) передала до Тренінгового центру ГУНП в Чернігівській області широкий асортимент обладнання. Зокрема, комплект для надання  першої домедичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічник вихователя чернігівського ліцею побив 17-річного вихованця

Новинка вже використовувалася під час навчання нинішньої групи слухачів. Зокрема, за допомогою цього обладнання поліцейські відпрацьовували огляд постраждалого (послідовність огляду та оцінка загального стану людини), опанували принципи надання домедичної підготовки при гострій дихальній недостатності, при термічних ураженнях, як проводити серцево-легеневу реанімацію тощо.

Навчання планується так, щоб правоохоронці розвивали свої якості в різних сферах. Наприклад до поліції звернулися пенсіонери МВС з пропозицією провести для особового складу тренінг з протидії сексуальному та гендерно обумовленому насильству в районі проведення бойових дій.

Поліцейські, які пройшли навчання, сьогодні відправляються в ООС. Для несення служби на блокпостах на Сході України вони забезпечені всім необхідним. До зведеного загону увійшли бійці роти «Чернігів», патрульної поліції, співробітники галузевих служб Головного управління Нацполіції в Чернігівській області.

— Особовий склад загону готовий до виконання завдань. Поліцейські відпрацювали порядок дій в екстремальних ситуаціях та в умовах терористичної загрози, — говорить заступник начальника ГУНП в Чернігівській області Олександр Комлик. — Враховуючи те, що поліцейські несуть службу в умовах високого психологічного навантаження, з ними працюють психологи: під час підготовки до ротації, в ході роботи в зоні ООС та після повернення додому.

Завдання, які виконуватиме зведений загін, чіткі і зрозумілі: захист і забезпечення національної безпеки і оборони, відсіч і стримування збройної агресії Російської Федерації на території проведення ООС. Крім того, чернігівські поліцейські працюватимуть над забезпеченням публічної безпеки в місцях проведення операції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button