Суспільство

Результати ортогнатичної операції — не дива, а професіоналізм

Коли у людини все добре, то мало хто це цінує по-справжньому:

  • нічого не болить – але ж так і повинно бути. Але як тільки щось боліти починає, то відразу згадуєш, як це було здорово, коли не боліло!
  • Ходиш на роботу — так усі ходять, чого тут радіти? Але як тільки втрачаєш роботу, то судорожно починаєш шукати нову, згадуючи, як добре було, коли робота була. Хоч вона особливо і не цінувалася.
  • Маєш саме звичайне обличчя і здається, що життя несправедливе — немає родзинки, не беруть в актори, в моделі, протилежна стать не задивляється … Але так думати ніколи не дозволить собі людина, у якої обличча має відхилення від норми. Ось така людина може тільки мріяти мати саме звичайне обличчя.

І то правда — якщо з обличчям просто все в порядку, то ми, буває, жаліємося на те, чому он у нього / неї від природи обличчя такої краси, що картини писати можна. А у нас … Але варто зупинити такий потік думок і подивитися живі приклади, які повертають нас з мрії і голосінь назад на Землю.

Дівчина Ольга мала якраз таке, що відрізняється від норми, обличчя. За її словами, вона не мала підборіддя, була моторошна ситуація з зубами. І довге життя з такою ненормою змусила її знайти ті нечисленні положення голови, при якій на фото не буде видно її особливості. При будь-якому ж іншому ракурсі вся печаль ситуації відразу кидається в очі.

Все, що їй залишалося — тихенько мріяти про диво, і про те, як було б здорово, якби вона мала просто звичайне обличчя. Саме таке, як у більшості людей на Землі.

І вона могла прожити з таким «подарунком» і такими думками все своє життя, якби не один дійсно щасливий випадок. Вона потрапила на прийом до дуже тлумачного ортодонта, який не просто вселив в неї надію, що її ситуація поправна, а який ще й зміг підказати шляхи виправлення цієї ситуації. А в її випадку це був, напевно, єдиний правильний шлях — ортогнатична операція!

На відміну від ментопластики, яка має на увазі хірургічне виправлення форми або розміру тільки підборіддя, їй була зроблена комплексна ортогнатична операція, яка торкнулася і підборіддя і щелепи. Такий підхід однозначно дешевше, ніж дві окремі операції. До того ж, людина проходить одну підготовку і одну реабілітацію, а значить ще економиться і час. Причому дуже істотно, адже тільки одні брекети до операції часто доводиться носити до року!

Але ось все вже позаду, операція зроблена, реабілітація пройдена. І що в результаті? Зовсім інша, впевнена в собі, щаслива і радісна людина! Людина, яка дивиться на себе в дзеркало з любов’ю і ласкою, а не сірою буденністю; людина, яка щиро радіє своєму нормальному, звичайному обличчю; людина, яка в змозі оцінити ту саму норму, і бути вдячною за неї!

Невже кожному потрібно пройти такий тернистий шлях, щоб навчитися цінувати те, що у нас є з самого народження?! Може, давайте навчимося берегти те, що маємо, і бути за це вдячними? Бути може тоді і весь світ стане трішки щасливішим. Але це вже тема для цілого окремого ток-шоу, а поки — оригінал цієї історії можна почитати на сайті клініки ортогнатичної хірургії OrthoGo.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button