Суспільство

Як минає Всеукраїнський день «Візьми собаку на роботу» (ФОТО)

Сьогодні, 6 липня, 475 собак по всій Україні проводять робочий день в офісах разом зі своїми господарями. До Всеукраїнського дня «Візьми собаку на роботу» приєдналися в 53 містах. Найбільше учасників у Києві, Запоріжжі, Львові, Чернігові та Дніпрі.

Мапа учасників - png

Шостий рік поспіль узяти чотирилапих в офіс, робити Україну більш дружною до тварин і зміцнювати статус чотирилапих компаньйонів закликала компанія «Kormotech». Сьогодні в їхньому львівському офісі можна зустріти мопса, пекінеса, бігля, китайську чубату (пуховик) та інших.

Ініціатива щоразу популярніша. З кожним роком якомога більше офісів в Україні стають дружніми до чотирилапих. Цьогоріч участь в акції беруть 248 компаній. Торік Всеукраїнський день «Візьми собаку на роботу» об’єднав 50 компаній із 15 міст України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Корюківки за невідомих обставин померли собаки

У соцмережах за хештегом #мійсобаканароботі користувачі діляться фотографіями і враженнями від ідеї прийти на роботу з улюбленцем.

«Це день не про собаку, а про розуміння та підтримку потреб і вподобань інших людей. І про те, що собаки – одні з тих, у кого ми віджали цей світ узагалі-то, зробивши його з такого, як підходив їм, таким, який підходить нам. Моє робоче місце догфрендлі 24/7, але мені хотілося б, щоб усі на світі люди могли без проблем, нарікань та осуду водити з собою свого собаку там, де їм це потрібно», — написала письменниця Катерина Бабкіна під фото зі своїм песиком.

Ірина Литовченко з Міністерства охорони здоров’я теж пояснює, чому взяла сьогодні на роботу собак: «Важливий день, коли в офіси та на робочі місця з собою можна і треба брати своїх домашніх улюбленців. Це не просто розвага. Це ініціатива, яка змінює статус собак у суспільстві та розвиває дружню до тварин інфраструктуру в Україні. А з нею дійсно складно».

Ще статті по темі

Back to top button