Суспільство

Як обрати якісні та безпечні харчові продукти до святкового столу: Держпродспоживслужба рекомендує

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята. У цей час до продовольчих магазинів, на ринки завозяться продукти у значно більших, ніж зазвичай, обсягах та проводяться улюблені багатьма розпродажі і святкові акції.

Незважаючи на піднесений настрій у передчутті свята, споживач при покупці будь-яких продуктів харчування, особливо акційних, повинен бути уважним, щоб не зіпсувати неякісним продуктом свята.

Як розібратися у великому асортименті та обрати якісне, щоб не нашкодити здоров’ю та запобігти харчовим отруєнням?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога з вибору міцних напоїв на святковий стіл

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області радять пильно вивчати продукт, який купується, особливу увагу звертати на  дату кінцевого використання.

Громадянам-споживачам варто бути обережними і не купувати продукти харчування у місцях стихійної торгівлі. Для цього існують офіційні заклади торгівлі та агропромислові ринки.

Перш ніж віддати гроші за продукти до святкового столу, придивіться до умов реалізації товару. Не ігноруйте дотримання правил гігієни продавцем: чи тримає він у чистоті своє торгове місце, чи дотримується умов зберігання і правил викладки товару на вітрині. Уникайте покупок у торговельних точках, в яких нехтують правилами гігієни. І в жодному разі не забувайте про виконання заходів безпеки в умовах коронавірусної пандемії: обв’язково користуйтеся у торгових точках захисними масками, дезінфікуйте руки, дотримуйтесь соціальної дистації у чергах.

Перед тим, як покласти товар до кошика, звертайте увагу на зовнішній вигляд. Деформовані банки, зім’яті упаковки, завітрені з неприємним запахом продукти — це ознаки порушення умов зберігання, що призводить до пошкодження товару. Не рекомендується купувати продукти в нарізці, адже інколи в такий спосіб у торговельних мережах маскують зіпсовані товари.

Щодо кулінарних виробів, то покупець має право запитати, коли і з чого вони були виготовлені, дізнатись про термін їх придатності, умови збереження, тобто отримати всю інформацію, яку містить запакована продукція.

Вважається, що продукти від великих виробників якісніші. Зазвичай такі виробники розраховують, що їх товар матиме великий попит, тому не стануть псувати свою репутацію.

Як правило, якісний продукт продають за середньою вартістю. Висока ціна не завжди гарантує хорошу якість, найчастіше це переплата за бренд. А зовсім дешевий товар може мати у складі недорогі, шкідливі інгредієнти.

Не забудьте отримати розрахунковий документ, який дає гарантію захисту у разі придбання неякісних харчових продуктів!

Головне управління Держпродспоживслужби

в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button