Краса та здоров'яСуспільство

Як перевірити, чи має ваша дитина щеплення проти кору: три кроки

Трапляються ситуації, коли батьки не знають, чи має їхня дитина щеплення проти кору. Зараз – це не рідкість, адже багато людей втратили медичні документи через повномасштабну війну.

Якщо ви маєте сумніви, чи отримала ваша дитина захист від небезпечної хвороби, у МОЗ розповіли, як це перевірити. Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації

Крок 1. Насамперед зверніться до сімейного лікаря чи педіатра й перевірте, чи є запис про щеплення в медичних документах. Цю інформацію вносять в:

— «Історію розвитку дитини» (форма № 112/о);

— «Карту профілактичних щеплень» (форма № 063/о);

— «Карту імунізації» (форма № 063-1/о);

— «Медична карта амбулаторного хворого» (форма № 025/о);

— міжнародне свідоцтво про вакцинацію;

— довідку про проведені щеплення.

Крок 2. Крім того, дані про щеплення могли внести в Електронну систему охорони здоров’я (ЕСОЗ). Перевірити цю інформацію може лікар.

Крок 3. У разі, якщо немає записів про щеплення проти кору в меддокументах чи в ЕСОЗ, необхідно розпочати вакцинацію проти небезпечного захворювання спочатку. Зверніться до лікаря, який складе індивідуальний графік вакцинації для вашої дитини.

Як свідчать результати досліджень, введення додаткових доз вакцини безпечне для здоров’я. Про це йдеться й у рекомендаціях ВООЗ та Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button