Суспільство

Як подорожувати Україною дешево

Чи проїжджали ви тунелем кохання у містечку Клевань на Рівненщині? Або гуляли Софіївським парком в Умані? Фотографувались біля Аккерманської фортеці у Білгород-Дністровському? Україна – мальовнича країна, якою можна безкінечно мандрувати. Якщо ви не зробили цього за браком коштів — читайте далі. Ми розповімо, як подорожувати Україною дешево та побачити все на власні очі.

Самостійні подорожі та автобусні тури

Немає нічого складного у тому, щоб запланувати бюджетну поїздку до сусіднього містечка на вихідні. Обирайте бажаний напрямок, бронюйте квиток на автобус на E-Kvytok та збирайте речі. Можна просто прогулятись містом або відвідати музеї та інші місцеві пам’ятки. Як знайти дешеві квитки у розважальні заклади, ми розповімо наприкінці статті.

Подорож без ночівлі насиченіша, оскільки за день потрібно встигнути максимум та ще й не запізнитись на зворотній рейс. Якщо вагаєтесь щодо самостійних поїздок через страх заблукати, можна подорожувати гуртом. Обрати цікавий для себе автобусний тур нескладно, зокрема до парку «Софіївка» в Умань регулярно курсують туристичні автобуси з кожного містечка України.

2

Подорож на власному автомобілі

Найкращі краєвиди відкриваються, коли подорожуєш на автівці. Це дуже зручний спосіб, оскільки ви не залежите від розкладу руху транспорту, інших пасажирів тощо. У будь-який момент можна зупинитись коло гарної локації та зробити фото для інстаграму чи заїхали до колоритної придорожньої кав’ярні.

Навіть якщо ви не має власного транспорту, для подорожей Україною можна орендувати авто з водієм на сайті vcs.net.ua. У компанії «VipCar» працюють лише професійні водії, які без проблем відвезуть вас хоч до підніжжя Карпат чи узбережжя Чорного моря. Звичайно, ця послуга вартує дорожче, ніж самостійна поїздка автобусом. Але такий формат чудово підійде для подорожі нетуристичними маршрутами, куди не можна доїхати рейсовим автобусом чи потягом.

 3

Як знайти цікаві заклади

Насправді немає нічого складного. У мережі повно статей із заголовком «Що подивитись у (назва міста)». Прочитайте кілька та занотуйте цікаві місця. Перегляньте фото чи відео локації в інтернеті та розробіть пішохідний чи автомобільний маршрут між різними точками.

Корисні поради та актуальну інформації про відвідування цікавих місць можна знайти на туристичних сайтах з відгуками, наприклад, на TripAdvisor. До речі, однойменний застосунок зробили для смартфонів. На сайті є безліч коментарів від туристів, які мандрують різними містами України. Там можна переглянути фото, а також дізнатися про готелі та популярні заклади харчування.

Коли подорожуєте власним авто, захопіть із собою тютюн для кальяну від kurica.com.ua. Дружні посиденьки за кавою «з димком» стануть чудовою альтернативою вечірнім походам у дорогі ресторани.

Як заощадити на вхідних квитках

Думаю, всі знають, що таке сайти-купонатори. Розповімо на прикладі відомого сервісу Pokupon. На ньому можна знайти знижки (купони) на відвідування різних закладів — від ресторанів до аквапарків. Іноді знижки сягають 70%. Отже, шукаємо місто, до якого мріяли поїхати, і переглядаємо актуальні пропозиції. Наприклад, в Одесі можна заощадити на квитках до кінотеатру, контактного зоопарку, квест-кімнати, виставки метеликів тощо.

Ще один спосіб зекономити – купувати гуртові квитки. Їхня вартість для групи осіб зазвичай нижча, ніж купівля кожного квитка окремо. Особливо це актуально для колективних подорожей з близькими та друзями.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button