Суспільство

Як поліцейські ловили птахів

Чернігівські поліцейські шокували зооволонтерів. Керівник ГО «Зоошанс» Марина Постол розповіла, що останнім часом патруль стає пліч-о-пліч із захисниками тварин. Вони знаходять викинутих чи травмованих собак, допомагають волонтерам рятувати їх із біди.

2017-03-17_145910Так, востаннє сталася одна історія на трасі під Черніговом. Під час патрулювання екіпаж помітив велику зграю голубів просто на проїжджій частині. Поліцейські повідомили про таку знахідку зоозахисникам: «Із поведінки птахів було видно, що вони не дикі, – розповідає Марина Постол. – Вони нікуди не розліталися, сиділи купкою на дорозі. Мабуть, вони вилетіли з будиночку та заблукали. Ловили ми їх разом із поліцейськими. Патрульні також бігали по дорозі і допомагали нам збирати птахів у клітку-переноску», – усміхається Марина.

Також жінка розповіла, що кілька тижнів тому поліцейські повідомили волонтерам про ще одну знахідку: «В одному з каналізаційних люків мешканці почули «плач» собаки. Люк був відкритий і тварина там практично помирала. До нас звернулися патрульні поліцейські і допомогли врятувати собаку».

Зооволонтер переконує: вони в захваті від такої людяної поведінки правоохоронців. Зазвичай поліція не звертала уваги на подібні випадки.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button