Суспільство

Як правильно встановити ялинку

Наближаються новорічні свята. А який же Новий рік без ялинки? До речі, ринки вже переповнені новорічними деревами – різних розмірів і з різних матеріалів. Здається, що тут уже справа за малим — вибрати та встановити. Але насправді все не зовсім так.

Ялинка — це не лише красиве, декороване дерево, але й велика небезпека, звісно, якщо хвойну красуню неправильно використовувати. Тому щоб не зіпсувати свято собі й рідним, її треба правильно встановити. Але про все по черзі.

Після того, як ви відвідали ялинковий ринок і придбали пухнасту красуню, не поспішайте заносити її до квартири. Нехай вона трохи звикне до зміни температури, а по можливості максимально довго «поживе» у вас на балконі чи в гаражі. Фахівці радять ставити ялинку за кілька днів до свят, так вона радуватиме вас своєю свіжістю довше.

Коли вже будете готові до установки святкового дерева, видаліть пару великих нижніх гілок (ви можете попросити зробити це й продавця на ринку), тільки не викидайте, а відкладіть, вони ще можуть стати в пригоді для додаткового декору. Місце зрубу варто оновити, відпилявши кілька сантиметрів. Це допоможе дереву легше просочуватися водою. Перш ніж занести ялинку до кімнати, постукайте нею кілька разів об підлогу, це допоможе позбутися вже засохлих голок. Щоб продовжити життя зрубаної ялинки, треба додати до води кілька таблеток аспірину або пару ложок гліцерину, вони слугують консервантами, що на довгий час збережуть дереву життя.

Способів установки ялинки існує доволі багато.

Найпростіший – у відро, наповнене піском або камінням. До речі, ще кілька років тому у кожній квартирі завжди було таке відро, яке чекало свого часу.

Та нині не кожен містянин може знайти пісок. Тож ялинку у відрі можна закріпити за допомогою пластикових або скляних пляшок, наповнених водою.

Також у наш час цілком вільно можна придбати свіжу ялинку вже з встановленою хрестовиною.

Місце в оселі для ялинки треба вибирати ретельно. Необхідно пам’ятати, що треба ставити ялинку безпечно для домашніх тварин і для маленьких дітей. Найбільш підходящим місцем стане дальній кут кімнати, де рух домочадців знижено до мінімуму. Крім безпеки, варто потурбуватися й про «самопочуття» лісової красуні. Постарайтеся, щоб вона була встановлена якнайдалі від батарей та інших опалювальних приладів, бажано ближче до природного освітлення, інакше через пару днів із прекрасного зеленого дерева вона перетвориться на гербарій.

Також не варто встановлювати ялинку надто близько до стіни. Жорсткі гілки і голки дерева можуть пошкодити шпалери або фарбу.

Поставити деревце посеред кімнати – не найкраща ідея. Дуже зростає ризик її падіння, до того ж ялина просто заважатиме.

Ще статті по темі

Back to top button