Суспільство

Як протидіятимуть незаконній вирубці лісів на Чернігівщині

7 лютого голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів перше засідання обласного штабу з координації роботи з протидії незаконним рубкам лісів та діяльності нелегальних деревообробних пунктів на території області.

 

Визначено три пріоритетні напрямки роботи штабу:

стовідсоткове забезпечення підключення до системи електронного обліку лісозаготівельних підприємств області;

протидія нелегальним рубкам, для цього відпрацьовується взаємодія правоохоронців, екоінспекції та громадськості;

виявлення незаконних деревообробних пунктів, притягнення правопорушників до відповідальності.

Суттєву перепону для виведення заготівлі лісу в законодавче русло становлять безгосподарські ділянки, що раніше належали сільськогосподарським підприємствам. До прикладу, в Корюківському районі – 1860 гектарів, Козелецькому – 198, Срібнянському – 266, Чернігівському – 95, Бахмацькому – 1000 гектарів. Такі лісові масиви найбільше піддаються безконтрольним вирубкам. Щоб припинити незаконні вирубки, на сесію обласної ради буде винесено питання про передачу лісів з невизначеним статусом у комунальну власність.

За словами в.о. начальника Державної екоінспекції в області Валентини Дзюби, завдяки громадським активістам у 2019 році на території області виявлено 13 незаконних вирубок. Сума збитків склала близько 6 мільйонів гривень. Усі матеріали передані до правоохоронних органів.

Однак, притягнення порушників до відповідальності залежить від оперативності повідомлення поліції про злочин. У випадку незаконних вирубок лісів необхідно телефонувати на 102 або на гарячу лінію Держлісагенства України 0800604473.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button