Суспільство

Відчайдушна боротьба за життя: допоможіть Олександру Гурбичу жити

До редакції ЧЕline звернулася ніжинка Алла Гурбич із проханням допомогти врятувати життя її синові. Олександр Гурбич, якому 27 січня має виповнитись 22 роки, майже половину з них бореться зі страшною недугою.

У 13 років Сашкові вперше поставили діагноз «гострий лімфобластний лейкоз». Тоді, мужньо витримавши всі випробування, хлопцеві вдалося перемогти хворобу і почути від лікарів довгоочікуване «Ти здоровий!».

Здавалося б, хвороба позаду, та в 2014 у Сашка стався перший рецидив. Новим ударом став новий діагноз – занесений під час лікування гепатит С. Попри хворобу, Сашко вступив на навчання до Ніжинського державного університету. Знову зумівши вибороти перемогу в битві за життя, він повернувся до студентських лав. Та у 2016 році у хлопця виявили некроз тазостегнових суглобів обох шийок стегна, і на тлі цього – другий рецидив лейкозу на початку 2017 року.

gurbych_01-2019

Після трьох блоків важкої хіміотерапії «RACOP» лікарі змогли ввести хлопця в стан ремісії, про що самі відверто говорили, як про справжнє диво. Єдиним шансом остаточно перемогти хворобу була трансплантація кісткового мозку. Проте в Україні таких операцій не проводять, тому хлопця прийняла клініка Medical Park у Туреччині, а донором стовбурових клітин став рідний брат Євген. На операцію, вартість якої становила близько 80 тисяч доларів, вдалося зібрати кошти завдяки небайдужим людям.

Зараз у Сашка загострення, його стан погіршується. Згідно з основними аналізами, в хлопця спостерігається РТПХ «Реакція «трансплантат проти хазяїна», що зі шкірно-м’язової перейшла в іншу стадію, атакувавши суглоби, з якими й без цього було безліч проблем.

gurbych_2019_coll

У результаті медики стамбульської клініки Medical Park переглянули дозування раніше виписаних препаратів, збільшивши норму прийому «Jakavi» з двох до трьох таблеток на день. Відтак однієї упаковки цього препарату вистачить усього на 18 днів, тобто на найближчий курс лікування тривалістю три місяці потрібно п’ять упаковок загальною вартістю близько 100 000 гривень.

gurbych_medical-01-2019

Також Олександру необхідно пройти огляд у турецьких лікарів. Але тільки один переліт для двох осіб до Стамбула коштуватиме майже 7 000 гривень, не кажучи вже про оплату власне обстеження, проживання і харчування та дорогу назад.

У родини з трьох осіб, яка живе на дві пенсії – самого Сашка і його бабусі, немає таких коштів. Мама Сашка Алла Миколаївна звертається до всіх небайдужих допомогти її синові вистояти у цій важкій боротьбі за життя.

З усіма медичними документами Олександра Гурбича можна ознайомитися за посиланням.

Реквізити для надання допомоги
Банк: Приватбанк
МФО: 305299
ЄДРПОУ: 14360570
Рахунок отримувача: 29244825509100
Призначення платежу:
поповнення карти № 5168 7551 0038 9697 
Гурбич Алла Миколаївна

Ще статті по темі

Back to top button