Суспільство

Як сновські діти Чернігівщину в Польщі популяризували (Фото)

Нещодавно учні Сновської музичної школи імені ім. Н.Г.Рахліна разом із викладачем закладу Світланою Кузьменко, яка була й керівником групи, повернулися із Польщі.

За кордоном діти із Чернігівщини перебували тиждень і за цей час встигли вразити поляків своїми талантами й отримати задоволення від цікавих екскурсій та змістовного дозвілля. Тепер про все по черзі.

Світлана Кузьменко розповіла, що в травні Чернігівщину відвідала польська делегація. Тож саме тоді іноземці побували в Сновську і в місцевій музичній школі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяча сесія: в Мені діти можуть спробувати себе в ролі депутата

«Наші учні тоді підготували для гостей чотири номери. Їм дуже сподобалося. І почалася розмова, що було б добре, аби наші творчі діти зустрілися з їхніми. Асоціація гмін басейну річки Віслока запросила нас до Польщі. Тож відтоді за сприяння Сновської міської ради та Чернігівського центру підвищення кваліфікації працівників держустанов почалось узгодження різних моментів й вирішення організаційних питань», – розповіла Світлана Кузьменко.

До Польщі возили групу з 10 дітей, які грають на музичних інструментах: на баяні, ксилофоні, фортепіано, саксофоні. Ці діти також представляли кілька творів в ансамблевому виконанні. А готували для виступу програму з творів українських і світових композиторів.

Дітей приємно вразив теплий і щирий прийом за кордоном.

«Усе дуже добре, діти отримали купу вражень і подарунків. Були концерти, спілкування дітей із польськими однолітками. Зустрічали нас усюди як дорогих гостей, наші діти в захваті. Також щодня у нас була поїздка в якесь нове місце й екскурсії, зокрема в Королівський палац у Кракові, соляну шахту, музей ляльок», – розповіла керівник групи.

Світлана Кузьменко також зазначила, що за кордоном у свою чергу багато чого розповідали про Україну.

«Виступали ми в національному сценічному одязі. На зустрічі в школі наші діти навчили їхніх танцювати українську польку. А в спілкуванні розповідали про Чернігівську область, де ми проживаємо, які в нас традиції», – сказала вона.

До речі, це була перша закордонна поїздка вихованців Сновської музичної школи.

«Радіємо, що була вона дуже цікавою й тривалою. Я дуже сподіваюся, що надалі наша співпраця з закордонними друзями продовжиться», – додала викладач.

Що буде далі, покаже час. А ось сновські діти із новими польськими друзями спілкуватися будуть, принаймні через соцмережі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button