Суспільство

Як вберегти цінні речі дома під час подорожей

Готуючись до подорожі, потрібно подбати про цінні речі, які лишаються вдома. Добре, коли будинок під наглядом охоронної служби, але не завжди це допомагає. Краще не розголошувати про майбутню пригоду, щоб не зацікавити злодія. Безпека ж майна напряму залежить від якості захисного обладнання, такого як: сейфи, електричні сигналізації та броньовані двері. Забезпечити надійне зберігання цінностей та документів можливо з використанням надійних сейфів. Розглянемо основні критерії їх вибору.

Критерії вибору броньованих сейфів

Надійна охорона майна можлива лише з придбанням сейфу. Перш ніж робити покупку, необхідно визначитися з кількістю речей. Це впливає на об’єм сховища. Воно не має бути тісним або надто великим. При виборі металевого сейфа звертайте увагу на критерії стійкості, безпеки, простоти використання та догляду. Спробуємо розібратися, як вибрати сейф для будинку по оптимальній вартості, та що впливає на покупку.

На що рекомендується звернути увагу:

  • тип замикання – механічний або електронний замок з ригельною системою;
  • місце монтажу виробу – стіна, шафа чи як окремий елемент, зафіксований до підлоги;
  • призначення – зберігання грошей, коштовностей, документів, зброї, електронних носіїв;
  • місце використання – вдома, в офісі, на об’єктах з ймовірністю підвищення температури.

Однією з головних характеристик металевих сейфів є класи захисту. Вони підлягають маркуванню відповідно до дійсних нормативів. Визнаними в світі є стандарти UL, SP, ECB-S, DIN і т. п. Виключно вимогам, сейфи мають бути стійкими до інструментального, високотемпературного злому, не піддаватися підриву. Звичайно, навіть надійний сейф можна відкрити, але якісний виріб ускладнює це завдання. Також слід враховувати наявність ригельного механізму, який забезпечує блокування двері одразу в кількох місцях.

2

Параметри сейфів для квартири

Зазвичай захисні шафи для будинків мають невеликі розміри. Вони монтуються в письмові столи, шафи та навіть стіни. Характеризуються класом захисту Н0-Н1 та надійним механізмом замикання. Металевий бокс відмикається ключем, комбінацією чи відбитком пальця. Перед фарбуванням поверхні надійно обробляються. Після чого корпус покривається порошковою фарбою. Така процедура підвищує зносостійкість матеріалу та знижує можливість появи корозії.

Зварна конструкція має оптимальну товщину стінок. Вони витримують помірні спроби злому, а також використання пили чи кувалди. Посилені двері володіють плавним ходом, тому вони не створюють шуму під час використання. Не варто економити на якості сейфа, адже від цього залежить безпека цінностей. Сьогодні можна придбати сейфи для дому, офісу, спеціальні меблеві, вбудовувані та збройові моделі. Це дозволяє обрати захисне оснащення для конкретних умов та бюджету.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button