Суспільство

Як вибрати триколісний велосипед: корисні поради

Триколісні велосипеди — найпопулярніший транспорт для дітей від 1,5–2 років. Вони дозволяють малюкові покататися з вітерцем улюбленим парком або сквером. Надійна, широка база з трьома колесами перешкоджає падінню: дитині не обов’язково вміти тримати рівновагу, щоб почуватися в безпеці. У цій статті розповідаємо, на що звернути увагу батькам під час вибору триколісних велобайків.

5 важливих моментів

Під час купівлі велосипеда зверніть увагу на такі моменти.

Розмір рами

Велосипед вибирають з огляду на зріст малюка. Що вища дитина, то більшою за розміром має бути рама транспорту. Виробники часто вказують, на який зріст розрахований той чи інший велобайк. Важливо не відхилятися від цифр, що рекомендуються: на занадто низькому велосипеді дитина чіплятиметься ногами за асфальт, а на високому — не дістане до педалей. Трапляються моделі з регульованою висотою рами, які можна експлуатувати декілька років, закріплюючи основу на різному рівні в міру дорослішання дитини.

Матеріал коліс

Найвдалішими за експлуатаційними та амортизувальними властивостями вважаються колеса з надувної спіненої гуми. Вони здатні подолати навіть глибокі ями та вибоїни без трясіння та незручностей для маленького пасажира. Ще один популярний варіант — пластикові колеса, які відрізняються довгим терміном служби, не бояться подряпин і пошкоджень. Що більша в діаметрі колісна база, то краще велосипед для дитини 1 рік долає перешкоди.

Матеріал рами

Зазвичай основу велосипеда виготовляють зі сталі, яка відома такими характеристиками, як:

  1. надійність;
  2. стійкість до механічних пошкоджень;
  3. тривалий термін служби;
  4. захист від появи корозії.

Альтернатива — легкий, але довговічний алюміній, який також має гарні експлуатаційні характеристики, але коштує дорожче. Рами зі звичайного металу — бюджетне рішення для тих, хто не розраховує використовувати велосипед протягом тривалого терміну.

Комплектація

Плюсом стане наявність батьківської ручки, за допомогою якої дорослі можуть керувати рухом транспорту, спрямовувати його в потрібний бік, допомогати малюкові долати перешкоди. Наявність страхувальних ременів безпеки та захисних бортиків гарантує, що дитина не випаде з сидіння в момент активності. Протисонцевий козирок убереже малюка від ультрафіолетових променів, а також несприятливих погодних явищ (дощу, снігу, вітру). Підставка для іграшок дозволить не носити дитяче приладдя в руках.

Дизайн

Виробники розрізняють дитячі триколісні велосипеди для хлопчиків і дівчаток. Моделі для хлопців найчастіше виконані в зелено-синіх і темних кольорах, а варіанти для дівчаток — у всіх відтінках рожевого, жовтого, червоного. У продажу зустрічаються цікаві велобайки, прикрашені зображеннями героїв коміксів і мультфільмів. Бажано порадитися з дитиною перед купівлею.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button