Суспільство

Як випрати кросівки в пральній машинці?

Багато дуже часто задаються питанням, а чи можна прати в пральній машинці

брендові кросівки? А чому б ні? Це потрібно робити не тільки для охайного зовнішнього вигляду моделі, але і для підтримки прийнятного гігієнічного стану взуття. Однак, для того щоб кросівки не втратили свою форму і виглядали ідеально, слід знати деякі поради, які допоможуть зберегти взуття в первозданному вигляді. Отже, поїхали.

 

Перше, що потрібно зробити перед пранням — це приготувати спеціальний мішок, який захистить барабан вашої пральної машинки від пошкоджень. Далі, слід попередньо очистити взуття від зовнішніх забруднень під проточною водою, по більшій мірі це стосується підошви. Після чого слід зняти з взуття шнурки і витягнути устілки. Їх слід очищати окремо, ну або ж просто покласти поруч з взуттям в машинку.

 

Варто також відзначити, що не слід забивати барабан до верху, адже є ризик пошкодити самі кросівки. В один підхід можна покласти 2-3 пари максимум. Що ж стосується режиму, він теж повинен бути особливий. Вибирайте режим «Спортивне взуття» і ставте температуру 30 градусів, без віджиму. Тоді ви збережете взуття в первісному вигляді на довгий час. Адже при високій температурі матеріал виробу може деформуватися. Якщо ж на вашому пристрої немає такого режиму, можна вибрати такі варіанти: «Делікатне прання», «Ручне прання». Варто зазначити, що для очищення кросівок найчастіше використовують рідкі порошки або гелі. У чому їх перевага? Все просто. Вони змиваються навіть в холодній воді і не залишають ніяких плям на взутті. Це дуже зручно і економно.

 

Після закінчення процедури очищення слід просушити кросівки, а після цього нанести додаткову пропитку для довговічності моделі. Сушити кросівки слід при кімнатній температурі, в приміщенні яке добре провітрюється. Для того, щоб модель швидше висохла, можна вдатися до маленьких хитрощів. Для цього нам знадобитися папір або якщо у вас є сушарка для взуття. Папір можна занурити у середину виробу і тоді вона вбере в себе всю вологу і тим самим прискорить процес висихання. Пам’ятайте також про те, що не слід сушити феном або біля батареї. Вся справа в тому, що високі температури, як згадувалося вище, руйнують сам матеріал кросівка.

 

Особливу складність в очищенні може скласти біле взуття. До нього ми завжди радимо підходити з додатковою делікатністю. Якщо спосіб прання в машинці не підійшов, тоді на допомогу прийде зубна щітка і мильний розчин. Він допоможе ретельно обробити область підошви від забруднень, особливо гуму boost. Тепер ви точно знаєте як привести в порядок своє улюблене взуття без особливих зусиль. Головне дотримуватися наших порад.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button