Суспільство

Як втратити репутацію та довіру клієнтів до бренду: історія з дилером Тойота в Чернігові

В ЗМІ опубліковано низку статей про такого собі «офіційного» дилера Тойота ТОВ «Соллі-Плюс.Черігів», який розпочав роботу на початку 2023 р. в м. Чернігові.

В цих статтях неодноразово піднімали питання, про «офіційність» цього дилера, про постійні негативні відгуки на якість сервісу та низький рівень професійності співробітників, в чому саме ж керівництво і зізнається в цьому клієнтам, які відвідали сервіс ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів». На жаль, наші питання і скарги клієнтів залишаються без відповідей.

В цьому матеріалі ми хочемо підняти питання, яке більш всього буде адресоване керівникам офіційного дистриб’ютора компанії ПІІ «Тойота Україна», а саме Генеральному менеджеру з розвитку дилерської мережі та цінності бренду.

Яким чином, вона поставила власні інтереси в пріоритет інтересам, репутації та головне довірі клієнтів всесвітньо відомого бренду з бездоганною репутацію, тим самим фактично знищуючи бренд Тойота в очах чернігівців.

Майже за рік роботи ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів» ситуація з обслуговуванням клієнтів не змінилася, ба більше, погіршилася і клієнти просто перестають відвідувати ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів», тим самим бренд втрачає свою репутацію і не тільки в м.Чернігові, але цей негативний вплив розповсюджується на всю Україну.

Таким чином зараз виглядає ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів».

Також місце розташування нового так-званого дилера дуже не зручне, клієнтам середмістя та з інших районів досить важко добиратись на район Масани через постійні затори, тому що пропускна можливість проїзду під мостом дуже затруднена.

Ми також знайшли матеріали по темі, яким чином був усунутий з ринку м. Чернігова та позбавлений офіційного статусу дилер ТОВ «АК «Сівер-Авто» і знайшли матеріали з журналістського розслідування незалежного видання СтопКор, яке мало великий резонанс те тільки в колах автомобільного бізнесу. Матеріали розкривали закулісся автомобільного бізнесу,  адже, з суб’єктивних та надуманих причин окремих посадових осіб в компаніях дистриб’юторах, кожен дилер може опинитись в подібній ситуації і втратити статус офіційного дилера, а ще й великий соціальний резонанс, так як під ризиком втрати роботи, опинились 70 співробітників ТОВ «АК «Сівер-Авто» та члени іхніх родин. Це все відбувалось в розпал дії стану карантину через COVID, коли і держава і всі підприємства в Україні намагались максимально допомагати людям пройти цей надважкий період. Але не зважаючи, на всі ці фактори ПІІ «Тойота Україна» не продовжила термін дії дилерського договору і він закінчив свою дію 26 травня 2021 р.

Такий вигляд мав дилерський центр компанії ТОВ «АК «Сівер-Авто» в статусі офіційного дилера Тойота:

Все це наводить на думку, що жодних обгрунтованих причин для позбавлення ТОВ «АК «Сівер-Авто» статусу офіційного дилера «Тойота» в м. Чернігові (включаючи порушення договірних умов співпраці, правил і дилерських стандартів бренду «Тойота», скарг клієнтів), не було, а було планомірне рішення позбавити ТОВ « АК «Сівер-Авто» статусу офіційного дилера і «викинути» з ринку, але клієнти-поціновувачі бренду, які обслуговували свої автомобілі у ТОВ «АК «Сівер-Авто» продовжують там іх і обслуговувати, завдяки кваліфікованому та професійному персоналу компанії.

Ми залишаємо цю історію під нашим пильним контролем і будемо інформувати про подальші результати наших розслідувань.

*Реклама

Ще статті по темі

Back to top button