Суспільство

Як взяти дитину в родину, розкаже відеокурс

Від початку поточного року на Чернігівщині 196 сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли нові родини: 26 з них усиновлені, 130 дітей влаштовані під опіку чи піклування, 40 – до дитячих будинків сімейного типу та прийомні сім’ї.

Проте все ще залишаються без сімейного тепла 112 дітей цих категорій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уже третя чернігівська родина зможе надавати послуги патронату над дітьми

Люди, які бажають поділитися з ними душевним теплом і сімейним затишком, потрібну інформацію можуть довідатися з відеокурсу «Що потрібно знати, щоб взяти дитину у родину», доступного за посиланням на YouTube https://bit.ly/FamilyCare_list.

Це відео створене у рамках проєкту «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області», що реалізується консорціумом Oxford Policy Management. Це частина програми Міністерства соціальної політики України «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» за сприяння Світового банку http://4сhildren.in.ua».

Подробиці процесу усиновлення дітей, влаштування їх під опіку, піклування, до прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу, про створення родини патронатних вихователів можна довідатися:

— у Службі у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації, за телефоном (0462) 67-46-38;

— у Чернігівському обласному центрі соціальних служб, за телефоном (0462) 67-83-46;

— у службі у справах дітей райдержадміністрацій, сільських, селищних і міських рад;

— у центрах соціальних служб, центрах надання соціальних послуг, у фахівців із соціальної роботи міських, селищних, сільських рад.

Нагадаємо, що на сьогодні в області налічується 1990 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. У сім’ях опікунів та піклувальників перебувають 1330 із них, ще 527 – у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях. Решта ще очікує на свою родину.

За інформацією Служби
у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button