Суспільство

Як живе військова родина у віддаленому сіверському гарнізоні?

Олександр та Дар’я Чернявські влітку минулого року одночасно потрапили служити в 1-шу окрему танкову Сіверську бригаду, що дислокується в Гончарівському на Чернігівщині.

Чи важко було прожити цей рік молодій родині і що змінилося за цей час з’ясовував кореспондент АрміяInform.

Перший ювілей молодого подружжя

Лейтенант Олександр Чернявський  за фахом танкіст і вже після закінчення Харківського військового інституту танкових військ потрапив служити на посаду заступника командира роти з озброєння танкового батальйону в селище Гончарівське, що на Чернігівщині.

Його дружина, молодший лейтенант Дар’я Чернявська родом з Сумщини, наразі вона перебуває на посаді заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення в одному підрозділі з чоловіком. Подружжя не підпорядковані один одному тому проходять військову службу разом аби завжди бути ближче один до одного.

Після закінчення юридичного факультету Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та військової кафедри за спеціальністю психологія Дар’я недовгий час працювала юристом на державному підприємстві міста Харкова та все ж кохання взяло своє — подружжя разом обрало військову кар’єру.

—  Під час розподілу подальшої військової служби чоловіка я не мала жодних сумнівів аби їхати служити разом з ним. Сьогодні символічна дата – невеличкий ювілей, рік з того часу як ми приїхали сюди. Спочатку якось було не по собі, але згодом все налагодилося. Квартиру хотіли знімати в Чернігові, проте мені тут дуже сподобалася природа да і кожного дня долати великі відстані досить не зручно, — розповіла дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати вісьмох дітей з Чернігівщини провела на війні чотири роки

Якщо Олександр вже має певний досвід проходження військової служби. В навчальних, механізованих та інших військових підрозділах він прослужив близько восьми років, то для Дар’ї – військова служба стала чимось новим.

Фронтове відрядження та власне житло сімейної пари

Невдовзі, після прибуття в частину, Олександр потрапив у своє перше тривале відрядження на Схід України.

—  Я близько дев’яти місяців виконував завдання щодо відновлення та обслуговування  військової техніки, дружина була там набагато менше, але хоч ми і не виконували завдання на лінії фронту, проте кожного дня телефонували один одному, адже були певні хвилювання. Дуже сподобалося, що дружній колектив тут, як командири так і підлеглі. Легко служити там, де тебе розуміють та завжди допоможуть. Багато хто в нашому підрозділі має вже бойовий досвід і може по-справжньому може навчати військовій справі, — зауважив Олександр.

З орендою житла тут сім’я проблем немає, вони за рахунок власних заощаджень та грошей, що подарували їм на весілля вже придбали двокімнатну квартиру у Гончарівському. Вартість її склала близько 200 тисяч гривень.

—  Ми вже зробили ремонт, всі необхідні речі там є, зокрема меблі, техніка та багато іншого. Все абсолютно нове. У вихідні дні їздимо в Чернігів, там скуповуємося. Маршрутки тут ходять кожної години і це дуже зручно, — зазначив Олександр.

У позаслужбовий час Олександр намагається якомога більше часу проводити з коханою дружиною та інколи полюбляє зі співслужбовцями грати в футбол, адже всі умови тут для цього є. Проте кожного року молода родина планує відводити собі певний час для дозвілля.

—  Якщо є вільний час намагаємося відвідувати батьків, також і про відпочинок не забуваємо. Минулого року їздили на море, цьогоріч також обиратимемо місце, куди поїдемо у відпустці, — підкреслив військовий.

На майбутнє подружжя планує і надалі проходити військову службу в танковій бригаді, а незабаром молодята вже чекають на поповнення в свої молодій та дружній сім’ї.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України АрміяInform

Ще статті по темі

Back to top button