Суспільство

Як зустрічали новорічні свята в громадах Чернігівщини

Реформа децентралізації створила на Чернігівщині багато самодостатніх територіальних одиниць – громад. Тепер вони, не чекаючи манни небесної з центру, можуть організовувати як свої робочі будні, так і дозвілля жителів громади.

Тому ЧЕline поцікавився в керівників деяких молодих адміністративних одиниць, як у їхніх громадах люди святкували новорічні свята.

Козелецька громада

«Як таких загальних гулянь не влаштовували. Скасування воєнного стану припало саме на час перед Новим Роком, тому вирішили нічого не проводити. У День святого Миколая тільки було відкриття ялинки. 30 грудня – новорічна вистава в Будинку культури. До Нового року привітали наших дітей, зокрема з соціально незахищених родин, індивідуальними солодкими подарунками. У зв’язку з ситуацією з грипом вирішили зробити привітання саме індивідуальними, щоб не поширювати вірус», – розповіла Олена Дмитренко, голова Козелецької ОТГ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніговик-гігант, танк і ведмеді: зимова казка в селі на Чернігівщині

Сосницька громада

«Святкували Новий рік усією громадою. 31 грудня о 20.00 збиралися на площі. Був святковий концерт – виступали місцеві гурти та виконавці. Людей було багато. На Різдво плануємо вперше провести в громаді фестиваль вертепів», – розказує голова Сосницької громади Андрій Портний.

Носівська громада

«Почали передноворічні святкування з встановлення ялинки 19 грудня на День святого Миколая. Цього ж дня вручали подарунки дітям з особливими потребами та дітям із прийомних родин. Біля ялинки організовували конкурси та вітання. Далі провели низку благодійних заходів і концертів для дітей. 28 грудня організували вечірній молодіжний концерт у Будинку культури.  Щодо самого Нового року, то в Носівці є традиція: десь із 00.30 1 січня до новорічної ялинки починають сходитись люди і святкують перший день Нового року разом на площі», – поділився голова Носівської громади Володимир Ігнатченко.

Ще статті по темі

Back to top button