Суспільство

Які книжки найчастіше купують ніжинці за «ковідну» тисячу

Із 19 грудня 2021 року в Україні почали нараховувати по 1000 грн усім повнолітнім громадянам, які отримали щеплення від Covid-19 двома дозами вакцини. Використати ці кошти можна зокрема й на книжки. У Ніжині, наприклад, в книгарні «Освіта».

«Книжки купують активно. Має попит дитяча література, – розповідає продавчиня Людмила.  –  Купують книжки сучасних авторів, цікавить покупців  і класика (українська та зарубіжна). Серед дитячої дуже популярні твори Всеволода Нестайка. А особливо  питають книгу «Дивовижні пригоди в лісовій школі». Популярні дитячі енциклопедії різного напряму. Серед фентезі книжки серії Гаррі Поттер, «Володар перснів». Книжки MINECRAFT».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці «штурмують» книгарні: містяни кинулися витрачати ковідну тисячу (Відео)

Серед дорослого населення популярна художня «жіноча» література, романи, література на історичну тематику, детективи, фантастика для дорослих.

Вік покупців – різний, це ті, в кого телефон підтримує додаток «Дія» (єПідтримка). До того ж старші люди купують літературу здебільшого для онуків, а от для себе все ж питають класику. Перед вибором книжки багато хто ознайомлюється з анотацією.

Слід зазначити, що тисячею єПідтримки можна розрахуватися й за картини за номерами.

«Вони дуже популярні. У нас у наявності є і великі, і маленькі. Вони коштують від двохсот гривень. Найдорожчі – «діамантові», розмальовуються стразиками», – пояснює продавчиня книгарні Людмила.

Самі ж покупці розповідають, що «ковідну тисячу» витрачають на книжки рідним і для себе. Кажуть, що беруть те, що є у наявності, а якщо нема, то чекають або замовляють в інтернеті.

Джерело: mynizhyn.com

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button