Суспільство

Які продукти харчування споживають чернігівці: статистики підрахували

За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2020 р. пересічний чернігівець вжив 53 кг м’яса та м’ясних продуктів (по Україні – 54), 208 кг молока та молочних продуктів (202), 269 яєць (278), 114 кг хлібних продуктів (97), 164 кг картоплі (134), 178 кг овочів (164), 56 кг плодів та ягід (57), 13 кг риби та рибних продуктів (12), 13 кг олії (12), 38 кг цукру (28).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і на що змінилися ціни в Чернігівській області

Порівняно з 2019 р., чернігівці менше вживали молока (на 3 кг), яєць (на 25 шт.), хліба (на 2 кг), картоплі та цукру (на 1 кг кожен). Споживання плодів і ягід зросло на 3 кг, овочів – на 1 кг.

За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає 1 місце в Україні, хлібних продуктів – 3, олії – 4, овочів – 5, картоплі – 9, молока та молочних продуктів – 10, плодів та ягід – 11, риби та рибних продуктів – 12, м’яса та м’ясних продуктів – 13, яєць – 19.

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 3023 ккал (у 2019 р. – 3049) при середній по Україні – 2674 ккал.

ГУ статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button