Суспільство

Яким має бути спецодяг для безпечної та ефективної роботи

Надійний та якісний спецодяг передбачає не тільки приємний зовнішній вигляд працівника, ця продукція створена зберігати здоров’я і рятувати від виробничих травм. При виборі комплектів для співробітників важливо враховувати багато аспектів, до яких може відноситися якість матеріалів, надійність швів і інші особливості конструкції. Про все це нижче розповідає компанія Eurosiz.

Матеріали, які дихають

Для забезпечення персоналу комфортом протягом тривалого часу при будь-яких погодних умовах повинна дати не тільки одяг, але і робоче взуття. Вітаються тканини, які пропускають повітря в жарку погоду, а також витримують вогкість та мороз матеріали.

Дихаючі комплекти дозволяють знизити стомлюваність і виникнення пітливості, підтримують комфорт та хороше самопочуття.

Важливою вимогою є міцність, стійкість до зношування і легкість матеріалу.

Відразливі вологу тканини

Це матеріали, які пройшли просочення спеціальною речовиною перед тим, як одяг був зшитий. Такий підхід підвищує міцність і зносостійкість готової робочої форми в 3-5 разів.

Подібне просочення дозволяє довго не пропускати вологу і зберігати герметичність. Співробітник при цьому може з легкістю виконувати свої обов’язки в умовах дощу і снігу. І, при цьому — залишатися сухим.

Крім таких можливостей просочення дозволяє захищати від пилу, бруду і шкідливих речовин, а також робить матеріал більш зносостійким і зберігає колір.

Хороший барвник

Яскравий первозданний вигляд спецкостюма забезпечується за допомогою якісного та незгладимого барвника. Такий повинен володіти глибоким проникненням в волокна тканини і бути стійким до вимивання навіть при контакті з найбільш агресивними миючими засобами.

Часто при замовленні одягу потрібні водонепроникні матеріали, які дозволять зберігати колір у бавовни, льону, целюлози, віскози і поліефірних волокон.

Подвійні шви

Підхід використання таких швів забезпечує високу міцність робочої форми. Такі здатні витримувати навантаження до 1,5 т і роблять одяг міцним та довговічним.

Армовані нитки

Виготовлені з армованих ниток матеріали забезпечують міцність готових костюмів. В основу входить термопластичний лавсан, який допускається до середини волокна. Одяг, створений на його основі — міцний та його неможливо порвати. Вибір комплектів з подібним складом дозволяє скоротити витрати на покупку нових робочих форм, тому що вони прослужать досить довгий час.

 image2

Відповідність ГОСТам

Всі види робочого одягу повинні відповідати державним стандартам якості. Особливо пункту, що має на увазі присутність припусків для розширення розміру. Така умова дозволяє відчувати комфорт, легкість і вільно рухатися.

При цьому, знижується навантаження на шви (вони довго залишаються цілими). Завдяки таким обставинам виходить істотно економити на покупці нових комплектів і підвищити трудову продуктивність.

Світлодіодні складові

Цей компонент дозволяє підвищити безпеку працівника, якщо його трудова діяльність проходить в умовах доріг. Відбивачі світла, які присутні на костюмі — повинні бути помітні в нічний час і за обставин негоди (дощ, снігопад, туман і ін.). Для досягнення робочих цілей бажано, щоб елементи містили багатокристальні складові, які здатні забезпечувати потрібне заломлення світла і відображати його.

Крім якості, смуги повинні бути достатнього розміру і щільності. Чим більше — тим краще. Подібні умови дозволяють гарантувати більш низьку ймовірність надзвичайних ситуацій в умовах поганої видимості.

 

Купівля високоякісного спецодягу — рішення вигідне. Так, скорочуються витрати на придбання нових комплектів і підвищується продуктивність праці за рахунок комфортного самопочуття співробітників.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button