Суспільство

«Якщо в чернігівців менше трьох дітей, то вони хворі», – Атрошенко

Владислав Атрошенко серйозно занепокоєний демографічною ситуацією в Чернігові й Україні загалом. На своїй сторінці у Facebook він звернувся до громадськості з пропозицією знайти шляхи підвищення народжуваності.

Міський голова зазначив, що нинішні офіційні показники кількості населення Чернігова – 290 тисяч – викликають серйозні сумніви. Мовляв, реально кількість жителів менша.

Згадав і про Суми, де за півроку природне скорочення населення становило 600 осіб (1100 народилося і 1700 померло).

Така тенденція меру Чернігова не подобається:

«Я хочу знайти відповідні шляхи через суспільне визнання цієї проблеми як важливої через релігійні установи та релігійних діячів міста.

Через усі меншини, а у нас їх 23, там є керівники, які мають авторитет. Через учителів, лікарів, будь-яких людей, які мають авторитет для суспільства, це те, що кожна сім’я, якщо ми є патріоти, то патріотизм повинен бути висловлений не тільки в словах та геополітичних відношеннях.

Якщо брати патріотичну складову, щоб мінімум 3 дитини в сім’ї. Щоб дівчина і хлопець виростали і знали: якщо в них не буде 3 дітей, значить, вони хворі, якісь не такі, вони взагалі не українці.

Це надзвичайно серйозне питання, воно чутливе, над цим потрібно працювати», — написав міський голова.

Це вже не перший випадок розмов Владислава Атрошенка на цю тему. На початку року він висловлював подібні тези, вітаючи на той момент депутата міськради Ігоря Андрійченка з народженням другої дитини.

Пізніше міський голова провів тематичну зустріч із представниками різних релігійних конфесій міста.

Нагадаємо, що сам мер виховує двох дітей: 1997 і 2005 років народження.

Джерело: 0462.ua

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Я б не против родить ребенка от нашего мера. Можна до него это както донести?

  2. «Дорогий наш мер» роботи для молодих спеціалістів немає ,дитину в дитсадок(всі місця зайняті) та я вже мовчу про будинок чи квартиру,за які кошти купити молодим сім’ям.Ааааа???Шо ви на це скажете.Я не хочу народжувати дитинк а потім незрозуміло куди цю дитину приводити годувати,я вже мовчу про комфорт.Якщо мій чоловвк працює на 2 роботах,я його зовсім небачу.То я нерозумію яка ще дитина.УМОВ НІ МОЖЛИВОСТЕЙ НЕМАЄ.Схаменіться ви уже.Поро що іде мова???

  3. Получается наш мер то же «хворий» раз воспитывает двоих детей. Может задумаетесь над третьим?

Back to top button