Суспільство

Ялинки і святковий настрій: громади Чернігівщини готуються до новорічних свят

До Новорічних свят заведено готуватися заздалегідь. Ось тільки останні роки корективи у плани та наміри вносить карантин і коронавірус.

Між тим, зовсім відмовлятися від святкових заходів у громадах Чернігівщини не збираються.

Леонід Душа, голова Батуринської громади

Ще не знаю, що буде на Новий рік. Але, звісно, питанням цим займатимемося. Думаю, що чогось грандіозного не буде. Святкову ялинку в громаді ставлять щороку. Цьогоріч ялинка буде точно, а що іще – буде видно.

Олександр Медведьов, голова Сновської громади

Карантинні заходи, то що плануємо? Ялинку обов’язково поставимо. Центр міста довкола ялинки прикрасимо. Також подивимось, наскільки вистачить коштів, аби допомогти і селам. Щоб у селах теж потрошку прикрасили хоча б біля сільрад свої центри. Щодо заходів, які на свіжому повітрі проходять, то думаю, що відбудуться. Завжди на Миколая, 19 грудня, ми відкривали ялинку. Думаю, що так зробимо і цьогоріч – урочисто в центрі міста. Звісно, усі мають бути в масках, та й особливо нікого не збиратимемо. Скільки народу прийде, стільки й буде.

Раніше в будинках культури збирали дітей на святкові ранки, обдарованих дітей запрошували, готували концерт. То нині такого нічого не буде. Але це все, про що кажу, – все попередні плани. Однак усе одно культурна галузь готується і ми готуємося, ялинку шукаємо, бо хочеться, щоб красива була.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині влаштували екстремальне шоу «Міняємо місцями»

Галина Петруша, голова Парафіївської громади

Як нам бути в «червоній» зоні, ще не знаємо. Але щороку в нас до Миколая в Парафіївці та інших селах підприємці та підприємства, які обробляють землю, купують дітям подарунки. Всім – від першого до одинадцятого класу. А в школах свята справляє кожен клас окремо. Це таке святково-зимово-родинне дійство. І батьки приходять. Ніби підсумок року, але не навчального, а календарного. Однак з огляду на карантині заходи, наразі не можу сказати, як нині буде.

Ялинку в громаді обов’язково ставимо. Цьогоріч хочемо тільки гілочки використовувати. Є така зварена труба і спеціальні отвори довкола, щоб гілочки встромляти. Дуже боляче і шкода рубати ялинку.

Свої ялиночки є в кожному населеному пункті. Прикрашають до свят навіть ті деревця, які ростуть.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button