Суспільство

Ялинкова утилізація: куди комунальники дівають учорашніх новорічних красунь

На чернігівських смітниках викинуті ялинки можна побачити з перших днів нового року. Та найчастіше деревця викидають після 14 січня (Новий рік за старим стилем), а дехто чекає Водохреща – і вже тоді прощається з хвойною красунею, біля якої зовсім нещодавно весела компанія водила хороводи.

Нині ж цикл новорічних свят уже позаду, і січень добігає кінця. Та виявляється, ще є люди, які не винесли новорічні деревця з оселі.

Представниця управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Тетяна Корж розповіла, що ще з початку січня почали нагадувати чернігівцям, що виносити новорічні деревця слід до контейнерних майданчиків. Бо саме біля них організовується централізований збір ялинок із подальшою утилізацією.

«Ці деревця централізовано забирають підприємства, що надають житлово-комунальні послуги, і відвозять на комунальне підприємство «Спецкомбінат». Там їх використовують для опалення приміщення», – у коментарі для ЧЕline зазначила Тетяна Корж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заспокоїти дітей в умовах «мінувань» і паніки щодо можливого вторгнення

За її словами, чернігівці активно почали зносити ялинки після Різдва та Старого Нового року. Скільки віддано на утилізацію деревець, не рахували. А от причепів із ялинками на «Спецкомбінат» вивезли близько сорока.

«Більшість містян свої деревця вже прибрали, але найближчий місяць ще потроху доноситимуть. Дехто викидає ялинки весною і навіть пізніше. Жителі приватного сектору зазвичай використовують їх для власних господарчих потреб.

Більшість чернігівців допомагають комунальникам з прибиранням і залишають ялинки у відведених місцях. На жаль, не всі змогли донести свої дерева до контейнерних майданчиків. Буває викидають на узбіччях чи просто з вікон. Якщо бачите такі випадки, то повідомляйте про них до міського кол-центру», – наголошує Тетяна Корж.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button