Суспільство

«Ялівщину» розчистять від аварійних дерев

У зв’язку із надходженням до Державної екологічної інспекції у Чернігівській області звернення директора КЗ РЛП «Ялівщина» та інших небайдужих громадян, стосовно наявності значної кількості сухих аварійних дерев на території лісового заказника місцевого значення «Ялівщина», що перебуває  під охороною КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради, 22 березня Інспекцією ініційовано та проведено робочу нараду за участю секретаря Чернігівської міської ради, представників КП «Зеленбуд» та Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові шукають директора для Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина»

Начальником Інспекції Леонідом Бурковським було висвітлено проблему, заявлену в зверненнях, і запропоновано алгоритм дій та шляхи вирішення даного питання.

Зокрема, було запропоновано провести комісійне обстеження насаджень на території лісового заказника «Ялівщина» площею 6,2 га із залученням представників Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, Чернігівської міської ради, науковців та громадських організацій. У найближчий термін передбачити виділення коштів з природоохоронних фондів міста та області для знесення вражених і сухих дерев.

На другому етапі — переоформити охоронні зобов’язання та положення про об’єкти природно-заповідного фонду з КП «Зеленбуд» на Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради. В свою чергу, таке вирішення питань було запропоновано і представником Департаменту екології та природних ресурсів.

Пропозиції начальника Інспекції прийняті всіма присутніми на нараді.

Ще статті по темі

Back to top button