Суспільство

Капуста розбрату: чиновник розкритикував дитяче волонтерство

Дуже дивна і водночас абсурдна ситуація трапилася нещодавно на Чернігівщині. Вчителька Феськівської школи Менського району Світлана Федорченко на своїй сторінці у Facebook опублікувала пост і фотографії з дітками, які зібрали й принесли для бійців АТО овочі.

Про це повідомляє видання «Менщина».

25359830_709668842574322_757511436_n

Утім, під цією публікацією начальник відділу освіти Менської міської ради Юрій Мишкін (колишній воїн АТО) висловив свою думку, де запропонував ці овочі віддати до шкільної їдальні, мовляв, зараз армія повністю забезпечена.

«Шановні діти, спасибі вам за патріотизм і вихованість, але повірте старому солдату – сьогодні наша армія нормально одягнена, взута та забезпечена харчуванням. Армії потрібна сучасна і ефективна зброя. І це завдання держави. Тож віддайте ці овочі в їдальню, нехай вам зроблять смачний салат. Ростіть сильні, здорові, освічені. А свій патріотизм доведете, як настане ваш час служити в Збройних силах», – прокоментував Юрій Мишкін.

Такою риторикою чиновника були шоковані. Цей коментар і пропозиція викликали обурення серед користувачів соціальних мереж. Обурилися таким дописам і волонтери, які частенько бувають на передовій і знають, яка ситуація на фронті насправді.

«Ви, пане Юрію, мабуть не в тій армії були, якщо можете отаку ахінею нести. Або ж були у тепленькому місці (де кулі не свистіли). Це все з’ясується після відповіді зі Штабу АТО. Пропоную в наступну поїздку поїхати з нами і все оце, що ви сказали дітям, сказати отим бійцям. А на закуску прошу до перегляду епізод з відео. Дивитись з 6:32. Я просто шокований коментарем цієї особи. Цікаво, і хто таких людей обирає на очільників освіти ОТГ», – обурюється волонтер Олексій Прищепа і пропонує подивитися ролик про війну і забезпеченість солдат в АТО.

https://www.youtube.com/watch?v=_yBkDCq9zMY&feature=youtu.be&t=6m32s

Позиції Юрія Мишкіна видання «Менщина» присвятила цілу публікацію, в якій, зокрема, чиновник розповідає про неприпустимість допомоги армії, мовляв, це антипатріотизм.

«Збирати капусту з дітей – це пропаганда злиденності нашої армії. Діти з малих років усвідомлюють, що там їсти навіть нічого. Мені образливо бачити, як роблять псевдопатріотизм на дітях. Що дійсно треба від дітей – малюнки, листи, побажання», – зазначає Юрій Мишкін.

25394166_709668845907655_1139559358_n

У публікації менського видання чомусь наведені лише чиновницькі слова – немає коментарів діток, які старалися і збирали овочі для захисників, немає коментарів волонтерів і учасників АТО.

Слова менського чиновника – це ніщо інше, ніж плювок в обличчя волонтерам і удар нижче пояса героям АТО, яких Юрій Мишкін порівнює із заробітчанами-олігархами.

«Зараз армія у нас контрактна. Людина свідомо обрала професію з ризиком для життя і за це отримує достойну грошову винагороду. Коли я служив – солдат отримував 7 тисяч плюс 4 тисячі «бойових». Сьогодні зарплата така сама, але «бойові» становлять 10 тисяч», – зазначає пан Машкін.

 

«Треба думати перед тим, як щось писати. А так дитячі старання відправлені коту під хвіст. Дітей треба підтримувати, а не навпаки (це щодо посади очільника). Тим більше, вам скоро особисто треба буде займатися забезпеченням шкіл продуктами. А це, що ви запропонували дітям, схоже на побори. Ви туди не несіть, а сюди несіть. Сором», – обурюється під згаданим на початку постом волонтер Олексій Прищепа.

Отакі маємо контрасти. Висновок із цієї ситуації ми пропонуємо вам зробити самостійно.

Дмитро Назаренко

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button