Суспільство

Юні й завзяті: в Любечі молодь займається спортом, волонтерить і орієнтується в питаннях безпеки

Нині в багатьох громадах Чернігівщині успішно функціонують молодіжні ради, що об’єднують прогресивних представників молодого покоління. Любецька громада – не виняток.

Молодіжна рада тут функціонує не дуже давно. Її установчі збори відбулися в лютому нинішнього року, до повномасштабної війни.

«Перед цим навчання було, тобто готувалися до установчих зборів. Ще раніше подавали проєкти, щоб організувати простір для молоді. Проєкти були затверджені, пройшли конкурс й отримали кошти, щоб відкрити два простори. Один – у селі Тараса Шевченка, інший – у Любечі. Тарасо-Шевченківський простір створений для того, щоб діти і молодь могли цікаво проводити там свій вільний час, змістовно відпочивали. А в Любечі облаштовано тренажерну залу – тут є велодоріжки, гантелі й інші різні речі, цікаві для всіх, хто веде здоровий спосіб життя.

Це все вдалося реалізувати завдяки співпраці з партнером, програмою DOBRE», – у коментарі для ЧЕline зазначила Світлана Велігорська, головний спеціаліст відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Любецької селищної ради. До речі, саме цей відділ займається координацією роботи молодіжної ради.

Молодіжна рада налічує 15 осіб. Але це аж ніяк не гранична кількість, інші представники молодого покоління можуть долучатися до роботи. Очолює раду школярка – 11-класниця Анастасія Блоха. Вона – учениця Любецької школи. Натомість представники молодіжної ради є з кожного старостинського округу. Тож осередки молодіжної ради представлені по всій громаді. Тобто вдалося згуртувати ініціативну молодь. Причому задіяні не лише школярі, а й молодь до 35 років.

За час повномасштабного вторгнення молодіжна рада переформатувала свою діяльність, бо відбулася зміна акцентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові розкажуть про людей, які допомагали виживати під час ворожої навали

«Почали допомагати волонтерському руху. Зокрема у виготовленні маскувальних сіток для наших військових, окопних свічок. У нас є окремий волонтерський пункт, то там і організована вся ця робота. Долучилися також до всеукраїнської акції «Сади шкільної мрії» і висадили на території закладів освіти троянди і плодові дерева. Це поблизу трьох закладів освіти – Тарасо-Шевченківського, Любецького і Малинівського. Також ми вчилися писати проєкти, і в конкурсі розробки проєктів зайняли третє місце», – повідомила Світлана Велігорська.

І це ще не повний перелік проєктів, які реалізує активна молодь.

«У межах волонтерського проєкту «Країна вільних людей» громадською організацією «Жіночий формат» у Тарасо-Шевченківському старостинському окрузі проведено розважально-інформаційну програму «Я – громадянин України» за ініціативи організації Крим SOS.

Був також захід у молодіжному просторі у співпраці з Наталією Висіканець, провели інформаційну кампанію, що стосувалася питань безпеки. Відбулася і зустріч із працівниками ДСНС. Усе пройшло інформативно й цікаво», – сказала Світлана Велігорська.

Зрозуміло, що час не стоїть на місці, то попереду в представників молодого покоління багато інших цікавих справ і проєктів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко

Фото надала Світлана Велігорська

Ще статті по темі

Back to top button