Суспільство

З 1 червня для вантажівок діятиме «літнє» обмеження руху

На виконання окремого доручення в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України № 82-ОД від 26.04.2019 р., відповідно до Законів України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги», постанови КМУ від 27.06.2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», з 1 червня 2019 року Служба автомобільних доріг у Чернігівській області тимчасово обмежує рух вантажного транспорту дорогами загального користування державного значення в період підвищення температурних показників повітря понад 28°С вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн на період з 10:00 год. до 22:00 год.

Про це повідомили у службі автомобільних доріг у Чернігівській області.

Нагадуємо, що таке обмеження руху вантажного транспорту на період високих температур в Україні вводиться щороку. Його мета – збереження дорожнього покриття автомобільних доріг загального користування в період спекотної погоди.

Цей вимушений захід спрямований на запобігання деформаціям автомобільних шляхів області та збереження дорожнього покриття. Прохання до обласних автоперевізників враховувати цю інформацію про введення обмежень руху в період підвищення температурних показників повітря понад 28°С для відповідного коригування планів перевезень щодо доставки необхідних вантажів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець пропонує ремонтувати міські дороги у нічний час

Для інформування водіїв про тимчасове обмеження руху встановлені відповідні знаки та панно на автомобільних дорогах. Перечекати спекотну пору доби можна в місцях тимчасової стоянки транспортних засобів на майданчиках у смугах відведення доріг і біля об’єктів дорожнього сервісу.

Службою автомобільних доріг у Чернігівській області визначені місця для відстою великовагового автотранспорту на період дії обмеження руху. Їх перелік за посиланням.

Ще статті по темі

Back to top button