Суспільство

«З картки додому»: жителі Чернігівщини можуть безкоштовно скористатися послугами «Укрпошти»

Для тих, хто не має банківського рахунка, «Укрпошта» пропонує скористатися послугою «З картки додому». На час дії карантину вона є безкоштовною.

Так, кожен житель Чернігівщини може надіслати гроші зі свого карткового рахунка, які листоноша потім передасть готівкою адресату. Особливо актуальна така послуга для тих, хто хоче допомогти людям похилого віку.

Як пояснила керівник Чернігівської дирекції «Укрпошти» Олена Дорошенко, аби скористатися послугою, треба зайти на сайт установи та перейти у розділ «Грошові перекази».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Укрпошта» продовжить виплату пенсій і субсидій

«Переказ можна зробити з картки будь-якого банку. Для цього необхідно знати індекс потрібного відділення, вказати ПІБ отримувача, його адресу, контактний номер телефону. Обов’язково потрібно вказати те, що переказ здійснюється з доставкою і листоноша доставить готівку безпосередньо додому. Якщо ж цього не зробити, то адресату доведеться йти по переказ до відділення», – пояснила Олена Дорошенко.

Також вона зазначила, що в умовах карантину зріс попит на купівлю продуктів харчування у листонош, які завжди мають при собі фасовані товари (халва, олія, консерви, печиво, макарони та ін.). Однак зараз, через закриття ринків і неможливість дістатись до торговельних точок, люди часто купують безпосередньо в співробітників «Укрпошти». Тому тим людям, які потребують такої допомоги, Олена Дорошенко радить дізнатись номер начальника свого відділення (пересувного чи стаціонарного) або навіть листоноші, аби мати змогу замовити собі певний вид продукції. Це варто робити для того, щоб співробітник пошти знав про потреби адресата та не розпродав усі продукти дорогою до нього.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button