Суспільство

З’явився спосіб позбавитись хвилювань та зайвих фінансових затрат —  страхуємо вікна

Із приходом війни українці зіткнулися з численними фінансовими втратами, які виникають не лише через бойові дії, а й з вини грабіжників та мародерів, що активізувались у цей непростий період.

Домівки, які раніше ми називали своїми фортецями, тепер стали як ніколи вразливими. І в першу чергу під ударом опиняються вікна, адже це найбільш слабке місце в будинку. Актуальність встановлення нових вікон в останні місяці серед чернігівців дуже зросла, але ця процедура не з дешевих.

Позбавитися зайвих фінансових затрат допоможе страхування вікон – нова послуга від страхової компанії «Грандвіс». У разі пошкодження вікон можна буде отримати компенсацію на встановлення нових, а застрахувавшись — не хвилюватися, що нові вікна обійдуться вам в усі гроші світу.

Представниця СК «Грандвіс» Болотна Людмила Олександрівна розповідає:

«Вікна в будинках дуже постраждали. Частіше за все, навіть якщо будинок залишається цілим, то вікна або тріснуті, або вибиті вщент. І виною цьому найчастіше були обстріли. Але війна, на жаль, ще не закінчилась і нам обов’язково треба мати план, як діяти, якщо пошкодяться вікна або  внаслідок бойових дій, або внаслідок неправомірних дій третіх осіб. Більшість людей не мають змоги дозволити собі по кілька разів ставити нові вікна, тому ми знайшли спосіб позбавити їх непередбачуваних витрат».

Пані Людмила пояснила механіку послуги страхування вікон:

«Якщо стався страховий випадок, обов’язково треба звернутись до правоохоронних органів, а потім вже до страхової компанії. Після звернення страхувальника до нас відбувається вимірювання пошкодженої площі вікна і потім призначається розмір компенсації. Виплата здійснюватиметься виходячи з фактичного розміру вікна із розрахунку 4000 грн за 1 м². Застрахувати вікна можна на термін 6 місяців. Вартість страхування при виплаті компенсації до  25 000 грн складає всього 625 грн, до 50 000 грн  відповідно — 1 250 грн, а до 75 000 грн — 1 875 грн».

Власник компанії «Світ В», яка надає послуги зі встановлення вікон, Позняк Микола Павлович зазначає:

«Сьогодні встановлення вікон – надзвичайно актуальна послуга, адже після нещодавніх бомбардувань у 70% будинків Чернігова мінімум одне вікно пошкоджене. Мінімальна вартість вікна зараз складає 7500 грн. А якщо постраждало два вікна у будинку? Вартість встановлення нових вікон зросте до 15 000 грн. А більше пошкоджених вікон – більше доведеться й платити. Тому застрахувати вікна – це розумне рішення зараз, яке може допомогти заощадити у майбутньому».

Чернігівці вже встигли оцінити і вартість скління будинку під час війни, і переваги, які отримають у разі пошкодження вікон:

«Іде зима, температура вже значно знизилась і ми були вимушені поставити нові вікна. До цього боялися встановлювати, бо, все-таки, живемо у прикордонній області і постійно боїмося, що щось прилетить. Не хотілося б зайвий раз витрачатися, якщо, не дай Боже, знову вікна постраждають від вибуху чи якийсь зловмисник пошкодить. Після того, як застрахували, вже менше хвилювань, бо знаємо, що в разі чого не доведеться віддавати останні гроші», — говорить Тетяна, мешканка Чернігова.

Контакти:

ПрАт СК “Грандвіс” м. Чернігів, проспект Перемоги, 127, тел. (0462) 6-9999-6

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button