Суспільство

За 10 місяців в області працевлаштовано близько 7 тисяч безробітних

Упродовж січня-жовтня поточного року на Чернігівщині працевлаштовано близько семи тисяч безробітних. А це — кожен четвертий, хто звернувся за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості.

Найбільше вакансій було на підприємствах переробної промисловості, у сфері освіти, охорони здоров’я, сільському господарстві та торгівлі. Зокрема, потрібні слюсарі, електромонтери, водії, інженери, бухгалтери. Сталим попитом на регіональному ринку праці користуються швачки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відкрили новий рекреаційний пункт (Фото)

Крім того, до громадських та інших робіт тимчасового характеру профільні фахівці залучили 1463 особи, ще 1416 — скерували на професійне навчання. 

На початок листопада в області налічувалось 9,4 тисячі безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 646 пропозицій роботи. Це майже вдвічі менше у порівнянні з минулим роком. Отож, на кожне вільне робоче місце претендувало 15 осіб проти 8 рік тому.

Ознайомитися з пропозиціями роботи можна на сервісі «Єдиний портал вакансій» та телеграм-каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button