Суспільство

За лютий рибалки-порушники завдали збитків майже на 25 тис. грн

У період із 1 по 28 лютого інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля викрито 127 порушень правил рибальства. Зокрема, зафіксовано 45 порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 65 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та чотири – за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Крім цього, складено 13 актів виявлення безхазяйного майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сосниччині змагалися рибалки

У порушників вилучено 95 кг риби та 124 одиниці заборонених знарядь лову (в т.ч. 45 остей). Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 17 430 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству в лютому, становила 24 871 грн.

Для прикладу, 9 лютого державні інспектори викрили жителя м. Чернігів, який здійснював вилов риби за допомогою остей. В заборонений спосіб чоловік виловив три екземпляри щуки. Збитки становили 1 020 грн. Інцидент стався на р. Десна, поблизу с. Піски Чернігівського району.

14 лютого державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля затримано двох жителів с. Хатинівка Носівського району. Чоловіки на озері Солонецьке біля с. Лутава Козелецького району виловлювали рибу забороненими знаряддями лову – ості. Порушники на двох виловили 24 екземпляри синця. Загальні збитки налічують 2 040 грн.

На всіх правопорушників складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності, згідно з чинним законодавством.

13 лютого під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Ніжин виявлено місцеву мешканку, яка продавала живу рибу – піленгас, загальною вагою 1,2 кг. Документів, які підтверджували б законність придбання риби та сертифіката якості у жінки не було. На громадянку складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ніжинського районного суду.

Чернігівський рибоохоронний патруль

Ще статті по темі

Back to top button