Суспільство

За матеріалами СБУ судитимуть співробітника «Укрзалізниці», який працював на фсб

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування стосовно російського агента у лавах державного акціонерного товариства «Укрзалізниця».

У лютому цього року співробітники СБУ викрили російського агента – 52-х річного посадовця Регіональної філії «Південно-Західна залізниця».

Після повномасштабного вторгнення, зрадник за власною ініціативою пішов на співпрацю з ворожою спецслужбою для отримання керівної «посади» у окупованих адміністраціях у випадку захоплення регіону.

Зловмисник перебував на постійному зв’язку з співробітниками фсб, які координували його розвідувально-підривну діяльність проти України.

Ворожий поплічник передав окупантам фактичне розташування об’єктів електрогенеруючих підприємств у Чернігівській та Київській областях, конфіденційні відомості стосовно працівників «Укрзалізниці».

Отримані відомості рашисти планували використати для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

Наразі слідчі Служби безпеки України передали до суду матеріали кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Заходи з викриття зрадника проводили оперативні співробітники та слідчі СБУ за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Ще статті по темі

Back to top button