Суспільство

На Прилуччині намагаються вберегти ботанічний парк «Т.Г. Шевченка»

Прилуцькою місцевою прокуратурою під час здійснення представницької діяльності виявлено факт порушення вимог природоохоронного законодавства посадовими особами Линовицької селищної ради Прилуцького району.

Ботанічна пам’ятка природи місцевого значення парк «Т.Г.Шевченка» в смт Линовиця Прилуцького району площею 16,6 га, створений для охорони та збереження листяних насаджень парку та входить до складу природно-заповідного фонду України, який охороняється як національне надбання і є складовою частиною світової системи природних території та об’єктів, що перебувають під особливою охороною.

Линовицька селищна рада Прилуцького району, відповідно з природоохоронним законодавством, несе відповідальність за належний стан і дотримання встановленого заповідного режиму території, але, порушуючи вищезазначені норми, не виготовила технічної документації на цей об’єкт природно-заповідного фонду та не встановила в натурі меж заказника.

Відсутність встановлених меж у натурі об’єкта природно-заповідного фонду фактично унеможливить збереження в природному стані рідкісних насаджень кедра європейського, пірамідальних і черешчатих дубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині створюють ботанічний заказник

Завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури, до Чернігівського окружного адміністративного суду скеровано позовну заяву про визнання бездіяльності сільської ради протиправною в частині невиготовлення технічної документації, на підставі якої вищевказаним судом 23.04.2019 відкрито провадження за цією позовною заявою.

Прилуцька місцева прокуратура й надалі вживатиме заходів, спрямованих на охорону об’єктів природно-заповідного фонду на території Прилуччини.

Ще статті по темі

Back to top button