Суспільство

За перший тиждень нерестової заборони виявлено 51 порушення правил рибальства

За перший тиждень нересту, з 1 по 8 квітня 2021 року, державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 51 порушення Правил рибальства. Зокрема викрито 20 грубих порушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), зокрема одне з ознаками кримінального правопорушення. Також складено 20 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено 11 актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 27 кг риби та 39 од. сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2020 році промислові рибалки Чернігівщини виловили понад 55 тонн водних біоресурсів

«Всього у порушників за тиждень вилучено 48 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 59 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 2 210 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, становила 15 419 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 2 квітня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Коропської громади державним інспектором Чернігівського рибоохоронного патруля викрито два грубі порушення правил рибальства.

На озері поблизу с. Шабалинів двоє місцевих мешканців виловлювали рибу за допомогою заборонених знарядь лову – сіток поріжних.

Перший порушник виловив понад 2 кг риби: синець – 22 екз. та щука 4 екз. Завдано збитків рибному господарству в розмірі 3 230 грн. Другий добув 2 кг риби: синець 18 екз. та 2 екз. щуки. Збитки обчислювалися 2 210 грн.

4 квітня на озері поблизу с. Леньків Новгород-Сіверської громади рибпатрулем виявлено місцевого жителя, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив по 3 екз. ляща, плоскирки і карася сріблястого та 2 екз. плітки, загальною вагою 1 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 833 грн.

На порушників Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button