Суспільство

Мезинський національний природний парк – куточок чарівної природи на Чернігівщині (Фото)

Мезинський національний природний парк заснований у лютому 2006 року. Тож цьогоріч йому виповнюється 15 років.

До свого ювілею парк став справжнім осередком науково-дослідницької діяльності. Тут учені досліджують багатющу фауну і флору Полісся, її незаймані ліси, озера, річки та болота. Це також унікальне місце для краєзнавців і археологів, де ще збереглися залишки жител кроманьйонської доби Пізнього палеоліту з кісток мамонтів і стародавні прикраси пращурів, різьблені на подібних рештках вимерлих тварин.

А ще Мезинський національний природний парк – це ще й своєрідна Мекка для туристів з України, ближнього та далекого зарубіжжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громаду на Чернігівщині збентежили снігові блохи

Варто зазначити й те, що до Червоної книги України з Мезинського НПП занесено 14 видів флори і 60 видів фауни – унікумів, що збереглися і пильно охороняються науковими співробітниками Мезинського національного природного парку на території восьми заповідних природних об’єктів, які мають статус заказників і розташовані на 31 тисячі гектарів території парку.

Кожен, хто відвідує Мезинський національний природний парк, зачаровується його ландшафтами, що з високих пагорбів правого берега Десни відкривають неймовірні краєвиди і неосяжні луки. Значну територію тут займають і ліси, які межують із Новгород-Сіверськими і Холминськими лісами та розкинулися на схилах і пагорбах. Вони наче оберігають у своїх масивах пам’ятні вікові дуби та граби, що передаватимуть отаку окрасу України прийдешнім поколінням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото Чернігівського ОУЛМГ

Ще статті по темі

Back to top button