Суспільство

За тиждень порушники завдали 17 тисяч гривень збитків

У період із 31 січня по 7 лютого 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 34 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 17 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 16 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

«Загалом, у порушників конфісковано 13 кг риби та 18 од.заборонених знарядь лову (ості, сітки). Накладено штрафів на суму 1 320 грн. Збитки, завдані рибним запасам, становили 17 629 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горе-рибалки продовжують порушувати правила рибальства

Для прикладу, 31 січня державні інспектори викрили три грубі порушення правил рибальства в різних районах.

У Коропському районі на озері поблизу с. Риботин затримано чоловіка. За допомогою заборонених знарядь лову – ості, правопорушник виловив риби в кількості: лящ – 11 шт., окунь – 2 шт. та плітка – 7 шт. Збитки становили 2499 грн.

У Куликівському районі затримано трьох жителів м. Ніжин. Чоловіки в протизаконний спосіб, за допомогою остей, на озері поблизу с. Салтикова Дівиця виловлювали рибу. Один із правопорушників виловив 25 екз. окуня, чим завдав збитків на 425 грн. Двоє інших виловили 21 екз. окуня. Збитки становили 357 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та передані до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Ніжин затримано жительку м. Ічня, яка продавала живу рибу – карасів сріблястих. Документів, які підтверджували б законність придбання риби, та сертифіката якості у жінки не було. На громадянку складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ніжинського районного суду.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button