Суспільство

За три тижні семенівський Ілліч піде з молотка

25 жовтня пам’ятник Володимирові Леніну, який колись прикрашав центр Семенівки, продадуть на електронному аукціоні. Ідея виставити його на торги виникла в міській раді.

– Якщо у громади є майно, яке не використовується, то навіщо воно потрібне? – говорить семенівський міський голова Сергій Деденко. – Зараз цей пам’ятник зберігається на території комунального підприємства. Гроші, які ми виручимо за нього, підуть у місцевий бюджет і будуть використані на поточні потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інша сторона медалі: мер Сновська розповів про декомунізаційний конфлікт

Семенівський Ілліч – один із найбагатостраждальніших в області. Демонтували його двічі. Уперше пам’ятник вождю активісти повалили в лютому 2014-го, але в серпні наступного року місцеві комуністи встановили відреставрованого Леніна в іншому місці. Коли ж вийшов Закон «Про декомунізацію», пам’ятник довелося демонтувати повторно. Тепер у тих, хто так оберігає пам’ять про вождя, буде можливість отримати його бронзове втілення у власність. Стартова ціна чотириметрової статуї, яка важить 2,5 тонни, – 45 тисяч гривень.

– Стартова ціна пам’ятника – це його балансова вартість, – пояснює Сергій Деденко. – Процедура торгів, приватизації такого рухомого майна виписана законом, ми її ретельно дотрималися.

Насправді ж міська рада сподівається, що за вождя вдасться виручити більшу суму – близько 200 тисяч гривень.

Джерело: сайт м. Семенівка

 

Ще статті по темі

Back to top button