Суспільство

Забудова берега Стрижня: мешканці прилеглих будинків бояться обвалу

На території прибережної зони Стрижня, між будинками по Коцюбинського, 84 та проспекту Перемоги, 107, може з’явитися новобудова.

Мешканці прилеглих до можливого будівництва багатоповерхівок кажуть, що це негативно вплине на стан вже наявних будинків, наймолодшому з яких 35 років, а найстаршому – 45.

Люди розповідають, що шви між цеглою вже розсихаються, по будинках ідуть тріщини. І якщо почнуть вбивати палі, то багатоповерхівки можуть зруйнуватися.

На території запланованого будівництва розташований дитячий майданчик і зелена зона. За словами мешканців прилеглих будинків, зводити новобудову тут просто ніде.

«Наш 84-й будинок стоїть практично на Стрижні. Збудувати щось між цими двома дев’ятиповерхівками, зокрема зі сторони річки, не можна. Вздовж 107-го будинку є старий майданчик. Ми самі ремонтуємо його, фарбуємо. І у нас тут дійсно дуже багато баскетболістів. Сюди приходять діти з різних будинків і дуже активно використовують цей майданчик», – розповідає жителька будинку по вулиці Коцюбинського, 84 Оксана Закревська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація шкіл і мітинг проти забудови: Атрошенко провів чергову сесію (Відео)

Також вона розповіла, що новобудову зводитимуть упритул до її будинку.

Питання про надання землі під забудову вже виносили на сесію міської ради, але під натиском громади його зняли. Втім, люди кажуть, що в разі, якщо воно знову постане, люди захищатимуть цю територію.

«У нас усе дуже однозначно. Жодна людина не виступає за забудову. Обидва будинки проти цього. Мешканці виходитимуть на акції та захищатимуть свої права. Ми постійно моніторитимемо це питання і забудови території не допустимо», – зазначила Оксана Закревська.

За її словами, забудовник не може чітко відповісти на запитання мешканців, що саме зводитимуть на цій території. за одними даними – це житловий будинок, а за іншими – офісний центр.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button