Суспільство

Забула гаманець, який потім повернули: алгоритм дій для чернігівців, які гублять речі в громадському транспорті

Ситуації, коли містяни забувають у громадському транспорті, тобто в тролейбусі, автобусі чи маршрутці, речі – не поодинокі. Бо можна відволіктися на розмову по телефону, замріятися, задивитися у вікно і геть забути, що в руках був пакет чи сумочка або ще якась річ.

Зазвичай люди згадують про пропажу, як уже вийшли із транспорту. То невже в такому разі варто забути про втрачене? Скоріше за все, що ні. Але може трапитися, що хтось із пасажирів вподобав чиюсь пропажу та забрав собі.

«Якщо така ситуація трапилася в автобусах, то людина може зателефонувати в робочий час до управління транспорту і повідомити, на якому маршруті та що забула. У такому випадку спеціалісти управління нададуть номер перевізника, або зв’яжуться з перевізником, із водієм, і якщо пропажа там дійсно є, а зазвичай пасажири передають її водію, а вже потім водій віддає диспетчеру.

Аналогічна ситуація, якщо людина забула річ у тролейбусі. Водій або кондуктор віддадуть її диспетчеру тролейбусного управління, якщо упродовж робочої зміни ніхто не звернувся по цю річ», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Олександр Рижий, начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради.

Окрім управління транспорту, зі своєю проблемою люди можуть звертатися до Чернігівського міського контакт-центру за номером 0800509350.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Понад 650 км забруднено. Жоден організм не вижив»: Десна стала першою повністю мертвою річкою в Європі

Водночас Олександр Рижий каже, що чернігівці нині свідомі.

«Недавно був випадок. Жіночка забула гаманець у громадському транспорті. Пасажири його знайшли та віддали водію. І буквально за кілька годин власниця повернула назад свою річ. Причому з гаманця нічого не пропало, до того ж, повернення речі нічого не коштує», – розповів Олександр Рижий.

Усі віднайдені в громадському транспорті речі залишаються в диспетчера, допоки по них хтось не звернеться. Буває, що й рік можуть лежать.

За словами Олександра Рижого, найчастіше в транспорті забувають посвідчення чи ще якісь документи.

Між тим, що більше інформації при зверненні надасть пасажир, то простіше буде знайти загублену річ.

«Звісно, найкраще назвати номер автобуса чи тролейбуса. Але якщо його не запам’ятали, то хоча б о котрій годині та на якій зупинці сідали і в якому напрямку їхали. Щоб можна було зрозуміти, який саме транспорт був на маршруті. Якщо ж неприємність сталася в неробочий день, то варто залишити заявку в кол-центрі та зазначити свій номер телефону. Потім цю заявку передадуть перевізникам і диспетчерам», – сказав Олександр Рижий.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button