Суспільство

«Закрити не можна зберегти»: яка доля чекає дитячий садок в Городні

Сьогодні відбулась зустріч представників колективу дитячого ясла-садка №1 та керівництва Городнянської міської ради.
Працівниці садочка прийшли до міської ради з питанням щодо функціонування їхнього закладу, який нині знаходиться на вимушеному простої.
Їх хвилювали чутки, які ширяться містом, щодо можливого закриття дошкільного закладу.
Міський голова Андрій Богдан та його перший заступник Володимир Пінчук запевнили, що ці чутки не мають під собою ніяких підстав, бо питання про закриття не стоїть. Наразі функціонування обох садочків у місті неможливе, бо по-перше дітей, яких батьки згодні водити попри неспокійну ситуацію, мало для наповнення обох закладів. А по-друге, згідно з діючим законодавством, садок, який можуть відвідувати малята, повинен бути обладнаним надійним укриттям.
Тому садок №1 нині знаходиться на простої, його працівники отримують передбачені законом дві третини посадового окладу. А як тільки ситуація стабілізується і місто повернеться до нормального життя, заклад відновить свою роботу. Керівництву садка нині треба моніторити ситуацію щодо кількості дітей, які готові відвідувати заклад після припинення воєнних дій на нашій території, і приймати заяви від батьків малюків щодо влаштування дітей у садочок. Як тільки це стане можливим — заклад почне свою роботу, адже одного міського садка для всіх малюків Городні буде замало.
Джерело: Городнянська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button