Суспільство

«Запобігти. Врятувати. Допомогти»: на Чернігівщині рятувальники провели захід для дітей (Фото)

Чернігівська область: серед школярів проведені заходи громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

Про це повідомляють у головному управлінні ДСНС України в Чернігівській області.

22 вересня на території загальноосвітніх закладів Ніжинського та Чернігівського районів відбулись заходи громадської Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

Під час акції, рятувальники розповідали дітям правила пожежної безпеки у побуті та на вулиці, під час дозвілля у природних екосистемах, лісових масивах, біля водойм, застерегли школярів від небезпечних ігор із сірниками й запальничками, а також довели алгоритм дій у разі виникнення пожежі та виявлення вибухонебезпечних предметів.

Надзвичайники практично продемонстрували присутнім роботу по гасінню пожеж та проведенню робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій, за допомогою 3-D стендів як виглядають вибухонебезпечні предмети, засоби індивідуального захисту, спецзасоби, а також одяг, що призначений захищати рятувальника, який у ньому працює.

До проведення заходу також долучилися поліцейські, медики та фахівці газового господарства. Медпрацівники, в свою чергу, продемонстрували методи надання першої медичної допомоги постраждалим, правоохоронці довели вимоги правил безпеки дорожнього руху а представники газової служби закликали дітей безпечно поводитися під час використання газових приладів.

На завершення заходу учнівській молоді рятувальники вручили листівки з питань безпеки життєдіяльності розроблені Міжнародним дитячим фондом OOH UNICEF Ukraine спільно з ДСНС України, а також гуманітарною організацією «ACTED».

Ще статті по темі

Back to top button