Суспільство

Зловмисник поцупив майна майже на 20 тисяч гривень

Куликівським районним судом Чернігівської області завершено розгляд кримінального провадження за обвинуваченням місцевого мешканця в тому, що він упродовж березня-серпня 2017 року вчинив серію злочинів, пов’язаних із заволодінням майна мешканців Куликівського району.

Так, прокурором у судовому засіданні доведено правильність кваліфікації дій обвинуваченого за ч. 2 ст. 185 КК України (заволодіння чужим майном вчинене повторно) та за ч. 3 ст. 185 КК України (заволодіння чужим майном поєднане з проникненням у приміщення).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівки злодій викрав тисячі доларів, гривень та рублів

Загалом від дій зловмисника постраждало 5 мешканців Куликівського району, яким спричинено майнову шкоду на 17 230 грн.

Хоча у судовому засіданні обвинувачений й визнав свою провину у вчинених злочинах і навіть спромігся влаштуватися на роботу (за тиждень до винесення судом вироку), суд погодився з позицією прокурора та потерпілих, які наполягали на позбавленні волі.

Суд, призначаючи покарання обвинуваченому, врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів, особу винного та обставини, що пом’якшують і обтяжують покарання, та визначив покарання за сукупністю злочинів у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Судом також залишено обвинуваченому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, судом стягнуто з обвинуваченого витрати на залучення експертів.

Джерело: Куликівський відділ

Чернігівської місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button