Суспільство

Запрацював мобільний застосунок із мінної безпеки MineFree

Волонтери благодійної швейцарської організації «Free Ukraine» за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій розробили мобільний застосунок з мінної безпеки «MineFree» («Без Мін»). Він працює на території всієї України та попереджає людей про наближення до відомих вибухонебезпечних зон, надає доступ до актуальних інтерактивних карт ДСНС. Також кожен, хто його встановить, зможе ознайомитися з довідником вибухонебезпечних предметів, а у разі необхідності — повідомити про їх виявлення.

Завдяки відгукам користувачів розробники постійно вдосконалюють програму. Так, нещодавно з’явилася нова версія MineFree 2.0.

Більше про весь функціонал можна дізнатися з сайту.

До слова, застосунок використовує у своїй роботі дані ДСНС небезпечних територій, які постійно оновлюється в режимі онлайн. Тож рятувальники закликають громадян берегти своє життя та здоров’я й користуватися MineFree.

Застосунок можна завантажити з App Store та Google Play.

Довідково. Організація «Free Ukraine» (Вільна Україна) заснована у 2014 році та об’єднує українську діаспору, а також представників інших національностей у Швейцарії та закордоном, які прагнуть підтримати Україну та докладають зусиль, щоб зробити країну безпечною для життя і здоров’я людей.

Джерело: Free Ukraine та ДСНС України

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button