Суспільство

Зареєструвати громадську організацію можна в центрі надання безоплатної вторинної правової допомоги

Відтепер зареєструвати громадське об’єднання можна буде в місцевих центрах із надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Про це ЧEline повідомили в регіональному центрі з надання безоплатної вторинної допомоги у Чернігівській області.

Для створення доступних умов для легалізації громадських формувань Міністерство юстиції України прийняло рішення створити нові точки доступу до реєстрації громадських об’єднань та наділити місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги функціями з прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських організацій.

На сьогодні в Чернігівській області діють 3 такі центри (в Чернігові, Ніжині, Мені), а з 1 вересня 2016 у Чернігівській області запрацюють ще 19 бюро правової допомоги у складі місцевих центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Отже, на підставі наказу Міністерства юстиції України від 17.06.2016 № 1717/5 у місцевих центрах із надання безоплатної вторинної правової допомоги працюватиме фронт-офіс на підставі Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 09.02.2016 р. № 359/5.

У місцевих центрах із надання безоплатної правової допомоги також прийматимуть і видаватимуть документи для державної реєстрації та внесення змін до відомостей громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи, зокрема, це стосується громадських об’єднань, третейських судів, творчих спілок, професійних спілок, структурних підрозділів політичних партій, а також місцевих організацій роботодавців та їх об’єднань.

Адреса Чернігівського МЦ: 14005, м. Чернігів, пр. Миру, буд. 49-А, офіс 1003.

Адреса Ніжинського МЦ: 16600, м. Ніжин, вул. Богуна, буд. 8.

Адреса Менського МЦ: 15600, м. Мена, вул. Червона площа, буд. 9.

Ще статті по темі

Back to top button